Osmaniye’de Fırtına ve Sağanak Yağış Etkili Oldu: Zararlar Tespit Ediliyor

Osmaniye, 24 Temmuz 2024 tarihinde kısa süreli ama etkili bir fırtına ve sağanak yağış ile karşı karşıya kaldı. Şehir merkezinde saat 17.00 civarında başlayan fırtına ve sağanak, büyük hasara yol açtı. Çatılar uçtu, ağaçlar kökünden söküldü ve yollar göle döndü. Olayın ardından Osmaniye Belediyesi ve ilgili ekipler, hasar tespit ve temizlik çalışmalarına hızla başladılar.

Osmaniye 7Jpk Cover

Fırtına, özellikle Cebelibereket Konteyner Çarşısı'nda ciddi hasara neden oldu.

Birçok dükkanın çatısından parçalar döküldü ve çevredeki ağaçlar yollara devrildi. Osmaniye Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, devrilen ağaçları motorlu testerelerle keserek kaldırdı ve yolları temizledi. Çatılar ve ağaçların üzerine devrildiği araçlar zarar gördü.

Osmaniyede Saganak Hayati Olumsu

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, zarar gören bölgelerde incelemelerde bulundu

Ekiplerin teyakkuzda olduğunu belirtti. Başkan Çenet, “Osmaniye'mize büyük geçmiş olsun. Bu akşam saat 17.00 sularında ani bir fırtına ve yağış ile karşılaştık. Şu ana kadar can kaybı yaşanmamış olması sevindirici. Ancak, bazı araçlar zarar gördü ve evlerin çatılarında hasar oluştu. Zararların tespiti ve onarımlar için AFAD ile koordineli çalışıyoruz” dedi.

Thumbs B C 4Ca7C1Fb1Faedc63160Fc (1)

Adnan Menderes Mahallesi'nde yaşayan Turgut Çulcu, fırtınanın evinde ciddi hasara yol açtığını ifade etti. Çulcu, “Rüzgar, fırtına ve yağmur birleşti ve evimizin çatısı uçtu. İçeriye kendimizi zor attık, evin duvarları da zarar gördü” şeklinde konuştu. Aynı mahallede yaşayan Yusuf Sezer ise, yağmurun aniden başlamasıyla birlikte avlusunun yıkıldığını ve camların kırıldığını belirtti.

Thumbs M C C82A139D03C79628762B8

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz da olay yerine giderek incelemelerde bulundu.

Vali Yılmaz, “Osmaniye’de meydana gelen fırtına ve yağış nedeniyle çok sayıda çatı uçtu ve ağaçlar devrildi. Şu ana kadar can kaybı olmaması sevindirici bir gelişme. Ekiplerimiz çalışmalara devam ediyor ve zararları en kısa sürede gidereceğiz” dedi.

Belediye ve afet ekiplerinin bölgedeki çalışmaları devam ediyor.

Vatandaşların güvenliği için gerekli tedbirler alınmakta ve olayın ardından yaşanan hasarın hızlı bir şekilde giderilmesi hedeflenmektedir.