Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) süreci geride kaldı ve üniversite adayları şimdi tercih dönemine odaklanıyor. Osmaniye ilinde yer alan Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde bulunan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tercih eden öğrencilere rehberlik etmek için önemli bilgiler sunuyor.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Taban Puanlar ve Başarı Sıralamaları

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nün taban puanları ve başarı sıralamaları, tercih yapacak adaylar için kritik öneme sahip. Önceki yıllara ait verilere göre, 2023 yılında bölüme yerleşen öğrencilerin sayısı 79 olarak belirlenirken, taban puanı 240,46307 ve başarı sıralaması ise 1.004.897 olarak açıklandı. 2022 yılında ise taban puan 239,99627 ve başarı sıralaması 1.006.266 idi. Geçmiş yıllara ait taban puanlar ve başarı sıralamaları, adayların tercih stratejilerini oluştururken önemli bir kılavuz olabilir.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Kontenjan Bilgileri

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü için belirlenen kontenjanlar da tercih döneminde dikkate alınması gereken bir diğer faktördür. 2023-2024 öğretim yılı için belirlenen kontenjan 60+2+0+2+15 olarak açıklandı. Geçmiş yıllara ait kontenjan bilgileri de tercih sürecinde adaylara yol gösterici olabilir.

TUS 2024 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Ağustos Ayında Gerçekleşen TUS 2. Dönem Sınavının Sonuç Tarihi Belli Oldu mu? TUS 2024 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? Ağustos Ayında Gerçekleşen TUS 2. Dönem Sınavının Sonuç Tarihi Belli Oldu mu?

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinden Önemli Uyarı

Tercihlerin kesinleştirilmeden önce adayların ÖSYM ve YÖKATLAS tercih kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve güncel bilgilere göre tercihlerini yapmaları önemlidir. Bu bilgiler, sadece bilgilendirme amaçlı olup, kesin tercihlerin belirlenmesinde adayların kendi durumlarına uygun verilere dayanması önemlidir.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, geleceğini siyaset ve kamu yönetimi alanında şekillendirmek isteyen öğrenciler için önemli bir eğitim fırsatı sunuyor. Adaylar, tercihlerini yapmadan önce detaylı araştırmalar yaparak kendileri için en uygun olan seçeneği belirlemelidirler.

Editör: Murat Serdar Yıldız