Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) Genel Sekreterliği'ne Yunus Emre Şeker atanmıştır. Bu atama, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır tarafından gerçekleştirilmiştir. Şeker, 2 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla bu önemli görevde bulunmaya başlamıştır.

Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı? Burdur valiliğine atananTülay Baydar Bilgihan kimdir, aslen nereli kaç yaşında? Baydar Bilgihan nerelerde görev yaptı?

Eğitim ve Akademik Arka Planı

1988 yılında Sivas’ta doğan Yunus Emre Şeker, ilk, orta ve lise eğitimini burada tamamlamıştır. Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde tamamlayan Şeker, ardından Galatasaray Üniversitesi İktisat bölümünde yüksek lisans yaparak 'Bölgesel Kalkınmada Mekânsallığın Etkisi' başlıklı tezini başarıyla tamamlamıştır.

Yunus Emre Şeker'in Mesleği Nedir?

Yunus Emre Şeker, çalışma hayatına Boğaziçi Üniversitesi'nde başlamış, daha sonra Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri'nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2015 yılında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'nda Uzman olarak göreve başlamış, 2020 yılından itibaren Sivas Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü olarak görev yapmıştır. Ayrıca, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nde iktisat ve bölgesel kalkınma dersleri vermiş ve çeşitli yayın çalışmaları yapmıştır. Şeker, bölgesel kalkınma, mali destek programları ve proje döngüsü yönetimi konularında geniş bir uzmanlık bilgisine sahiptir.

Yunus Emre Şeker Evli mi?

Evli ve iki kız çocuğu babası olan Yunus Emre Şeker, İngilizce’yi ileri düzeyde, Fransızca'yı orta düzeyde ve Rusça'yı başlangıç seviyesinde bilmektedir.

Yunus Emre Şeker’in yeni görevinde bölge illeri Kayseri, Sivas ve Yozgat için özveriyle çalışacağı ve Yerel Kalkınma Hamlesi mottosu çerçevesinde etkin iş birliği ve koordinasyon sağlayacağı ifade edilmiştir.

Editör: Havva Andırır