Gümüşhane'de Aç Ayılar Lokantaya Saldırdı!

0X0 Yer Gumushane Ac Kalan Ayilar Lokantamim Camini Penceresini Indirdi Jandarma Tutanak Tuttu 1712484313675

Gümüşhane'de 2 bin 140 rakımlı Taşköprü Yaylası'nda bir lokanta, aç kalan ayılar tarafından saldırıya uğradı. Ayılar, lokantayı talan ederek tezgah, bardak, kıyma makinesi ve bulaşık makinesi gibi birçok alete zarar verdi. Lokanta işletmecisi, ayılarin diğer tesislerine de girip kuru gıdalara zarar verdiğini ifade etti. Olay yerine gelen jandarma ekipleri, tutanak tutarak inceleme başlattı.

Olayın Görgü Tanığı:

Lokanta işletmecisi, olayı şu şekilde anlattı:

"Ayılar gece lokantaya girmişler. Camları ve pencereleri kırarak içeri girmişler. Tezgahtaki bardakları, kıyma makinesini ve bulaşık makinesini devirmişler. Her yeri dağıtmışlar. Ayılar sadece lokantamızla sınırlı kalmamış, diğer tesisimize de girip kuru gıdalara zarar vermişler."

Kızıl Goncalar MÜELLEFE-i KULÛB anlamı nedir, ne demektir, Arapça anlamı neyi ifade eder? Kızıl Goncalar MÜELLEFE-i KULÛB anlamı nedir, ne demektir, Arapça anlamı neyi ifade eder?

0X0 Yer Gumushane Ac Kalan Ayilar Lokantamim Camini Penceresini Indirdi Jandarma Tutanak Tuttu 1712484313489

Jandarma Tutanak Tuttu:

Olay yerine gelen jandarma ekipleri, lokantada inceleme yaptı ve tutanak tuttu. Ayıların neden lokantaya saldırdığı ve bölgede başka benzer olayların olup olmadığı araştırılıyor.

Geçtiğimiz Yıllarda Benzer Bir Olay Yaşanmıştı:

Geçtiğimiz yıllarda Düzce'de de benzer bir olay yaşanmıştı. Kovanlardaki balı yiyen bir ayı komalık hale gelmişti. Bu olay, Türkiye'de ve dünya çapında büyük ilgi görmüştü.

Yer Gumushane Ac Kalan Ayilar Lokantamim Camini Penceresini Indirdi Jandarma Tutanak Tuttu 1712484317828

Yetkililerden Önlem Talebi:

Yayla esnafı, yetkililerden ayıların bölgeden uzaklaştırılması için önlem almasını talep ediyor. Esnaf, ayılarin lokantalara ve diğer tesislere zarar vermesinin yanı sıra insanlara da zarar verebileceğinden endişe duyuyor.