Orta Doğu'da yaşanan gerilimlerin etkisiyle akaryakıt fiyatlarında yaşanan hızlı artış, toplu taşıma ücretlerinde değişikliklere yol açtı. Bu durum özellikle 65 yaş ve üzeri kişilere yönelik ücretsiz ulaşım tartışmalarını beraberinde getirdi.

ÜCRETSİZ ULAŞIMDA DEĞİŞİKLİKLER

Ankara başta olmak üzere birçok ilde, 60-65 yaş arası kişilere yönelik ücretsiz ulaşım uygulaması sonlandırıldı. Ancak, bu duruma Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı müdahale etti ve destek miktarını artırarak ücretsiz ulaşımın devam etmesini sağladı.

Emekliler e-devletten kontrol edin, maaşınız kesilmiş olabilir, bunu yaptıysanız maaşınız iptal edildi! Emekliler e-devletten kontrol edin, maaşınız kesilmiş olabilir, bunu yaptıysanız maaşınız iptal edildi!

KOCAELİ'DE ÜCRETSİZ ULAŞIM SONLANDIRILDI!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ve indirimli bilet uygulamalarında önemli değişiklikler yapma kararı aldı. Buna göre, toplu taşıma araçlarında sınırsız ücretsiz seyahat hakkı kaldırıldı ve 65 yaş üstü vatandaşlar ile öğretmenler artık sadece dört seyahate kadar ücretsiz ulaşım hakkına sahip olacaklar. Ayrıca, özel halk otobüsü sahiplerine yönelik aylık destek ödemeleri artırıldı.

700 MİLYON TL DESTEK SAĞLANACAK!

Ücretsiz veya indirimli yolculuk hakkına sahip minibüsçülere yönelik senelik destek miktarı artırılırken, toplamda 700 milyon TL destek sağlanacağı açıklandı. Ayrıca, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ihale sürecine dahil olan otobüslere ilişkin detaylı bilgi paylaştı ve özel halk otobüslerinin P plakaya dönüştürülmesine ilişkin çalışmaların devam ettiğini bildirdi.