Niğde’de D-750 kara yolu Pozantı-Ulukışla arası Darboğaz mevkisinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında aynı aileden 3 kişi yaşamını yitirdi. Kazada, Mehmet Yaşar Kılınç (66) idaresindeki otomobil, H.K. yönetimindeki kamyon ve Ü.Ç'nin kullandığı tır çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma, AFAD, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Hayatını Kaybedenler:

Kazanın ardından otomobil sürücüsü Mehmet Yaşar Kılınç, eşi Vesile Kılınç (57) ve kızı Ebru Kılınç (29) olay yerinde hayatını kaybetti. Cenazeler, Ulukışla Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

Yaralılar:

Ağır yaralanan Eymen ve Ekim Kılınç ile tır sürücüsü ve aynı araçtaki bir kişi hastaneye kaldırıldı. Vali Cahit Çelik, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ile birlikte kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu ve Ulukışla Kaymakamı Yunus Köse'den bilgi aldı.

Kahramanmaraş’ta Depremde Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Adalet Çığlığı: Sait Bey Sitesi İçin Nöbet Başladı Kahramanmaraş’ta Depremde Yakınlarını Kaybeden Ailelerden Adalet Çığlığı: Sait Bey Sitesi İçin Nöbet Başladı

Vali Çelik’in Açıklamaları:

Vali Çelik, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Çelik, "Olayın ilk anından itibaren hemen jandarma, emniyet, sağlık, AFAD ekiplerini yönlendirdik. 2 yaralımızın durumu ağır, diğer yaralılarımızın durumu iyi. Ağır yaralı hastalarımızı başka hastanelere sevk edebiliriz." dedi.

Kaza Nedeni:

Pozantı istikametinden gelen otomobilin, karşı yönden gelen kamyonla çarpıştığını belirten Vali Çelik, ardından kamyonun tırla çarpıştığını ifade etti. Tır sürücüsü ile yanındaki yolcunun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Yol Trafiğe Açıldı:

Kaza nedeniyle kapanan yol, yapılan çalışmaların ardından yeniden trafiğe açıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Editör: Zeliha YAKUT