Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda dikkat çeken isimlerden biri olan para masa tenisi sporcusu Nesim Turan, ulusal ve uluslararası başarılarıyla spor dünyasında önemli bir yere sahiptir. Vatandaşlar tarafından merak edilen Nesim Turan’ın kim olduğu ve yaşına dair detaylar haberimizde yer alıyor.

Nesim Turan Kimdir?

Nesim Turan, para masa tenisi sporunun önemli temsilcilerinden biridir. 2 Mart 1993 tarihinde Ağrı, Türkiye’de dünyaya gelen Turan, genç yaşlarından itibaren sporla ilgilenmeye başlamış ve uluslararası arenada önemli başarılar elde etmiştir. 2014 yılında Çin’in Pekin şehrinde düzenlenen Dünya Para Masa Tenisi Şampiyonası'nda bireysel C4 kategorisinde altın madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştır. Aynı turnuvada, takım arkadaşları Abdullah Öztürk ve Ali Öztürk ile birlikte C5 takım kategorisinde gümüş madalya elde etmiştir.

Nesim Turan Kaç Yaşında?

Nesim Turan, 2 Mart 1993 tarihinde doğmuş olup, 2024 yılı itibariyle 31 yaşındadır.

Spor Kariyeri ve Başarıları

Nesim Turan’ın spor kariyerinde önemli başarılar yer almaktadır. 2016 yılında düzenlenen Lignano Master Open’da, Ali Öztürk ve Abdullah Öztürk ile birlikte C4 takım etkinliğinde altın madalya kazanmıştır. Aynı yıl Rio de Janeiro’da gerçekleştirilen Paralimpik Oyunları’nda, masa tenisi erkekler takım (Class 4-5) kategorisinde, yine Ali Öztürk ve Abdullah Öztürk ile birlikte bronz madalya kazanmıştır.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda, tek erkekler (Sınıf 4) kategorisinde yarı finale yükselmiş ve burada Güney Koreli rakibi Kim Young-gun’a yenilerek bronz madalya ile yetinmiştir.

I (29)-2

Mike Tyson ve Jake Paul Boks Maçı Ne Zaman, Nerede Yapılacak? Efsane Dövüş Hangi Tarihte ve Nerede Gerçekleşecek? Mike Tyson ve Jake Paul Boks Maçı Ne Zaman, Nerede Yapılacak? Efsane Dövüş Hangi Tarihte ve Nerede Gerçekleşecek?

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’ndaki Performansı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda, masa tenisi çiftler kategorisinde Abdullah Öztürk ile birlikte MD 8 sınıfında mücadele eden Nesim Turan, Arjantinli rakiplerini mağlup ederek çeyrek finale yükselmiştir. South Paris Arena 4’te gerçekleştirilen müsabakalarda 6 numaralı seribaşı olarak yarışan Turan ve Öztürk çifti, son 16 turunda 13 numaralı seribaşı Arjantinli çift Gabriel Copola ve Elias Romero ile karşılaşmış ve bu maçı 13-11, 11-6, 7-11 ve 11-5 set sonuçlarıyla 3-1 galip tamamlayarak çeyrek finale yükselmiştir. Çeyrek finalde, bu akşam TSİ 21.00’de 3 numaralı seribaşı Güney Koreli sporcular Gil Jung Kim ve Gun Young Kim ile mücadele edecekler. Turan ve Öztürk çifti, bu maçı kazanarak bronz madalya kazanma şansı elde edecekler.

Editör: Mehmet Çetil