Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda başarılı performansıyla dikkat çeken para masa tenisi sporcusu Abdullah Öztürk, sporseverler ve vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Abdullah Öztürk’ün kim olduğu, yaşadığı ve spor kariyerine dair detaylar, kamuoyunun ilgisini çekmiş durumda. İşte Abdullah Öztürk’ün hayatına dair tüm ayrıntılar:

Abdullah Öztürk’ün Biyografisi

Abdullah Öztürk, 1 Ekim 1989 tarihinde Türkiye'nin Trabzon ilinde dünyaya gelmiştir. Kas erimesi hastalığı ile mücadele eden Öztürk, çocukluğunu köy ortamında geçirmiştir. Eğitim olanaklarının sınırlı olduğu bu dönemden sonra ailesiyle birlikte Ankara'ya taşınmıştır. İlk olarak arkadaşlarının teşvikiyle tekerlekli sandalye basketboluna ilgi duymaya başlamış, ancak 2007 yılında Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun ‘yerinde spor’ projesi sayesinde masa tenisi ile tanışmıştır.

Abdullah Öztürk Kaç Yaşında?

Abdullah Öztürk, 1 Ekim 1989 doğumlu olup, 2024 yılı itibariyle 35 yaşındadır.

Para Masa Tenisi Sporcusu Abdull

Spor Kariyeri ve Başarıları

Abdullah Öztürk, spor kariyerine erken yaşlarda başlamış ve ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılara imza atmıştır. 2012 Paralimpik Yaz Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etmiş, 2014 yılında Pekin’de düzenlenen Dünya Para Masa Tenisi Şampiyonası’nda Ali Öztürk ve Nesim Turan ile birlikte C5 takım kategorisinde gümüş madalya kazanmıştır.

Başakşehir maçı şifresiz mi? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman, nerde saat kaçta ve hangi kanalda? Trendyol Süper Lig Başakşehir maçı şifresiz mi? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman, nerde saat kaçta ve hangi kanalda? Trendyol Süper Lig

2016 Paralimpik Yaz Oyunları’nda, tekerlekli sandalye para masa tenisi 4. sınıf erkekler kategorisinde Fransız rakibi Maxime Thomas’ı 3-2 yenerek finale yükselmiş ve finalde Çinli rakibi Guo’yu 3-1 mağlup ederek altın madalya kazanmıştır. Aynı yıl, Nesim Turan ile birlikte 4-5. sınıf takım müsabakalarında bronz madalya elde etmiştir.

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda ise masa tenisi tek erkekler (Sınıf 4) kategorisinde finalde Güney Koreli rakibi Kim’i 3-1 yenerek üst üste ikinci kez altın madalya kazanmıştır.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’ndaki Performansı

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda Abdullah Öztürk ve Nesim Turan, masa tenisi çiftler MD 8 sınıfında Arjantinli rakiplerini yenerek çeyrek finale yükselmiştir. Çeyrek finalde, bu akşam TSİ 21.00’de 3 numaralı seribaşı Güney Koreli rakipleri Gil Jung Kim ve Gun Young Kim ile karşılaşacaklardır. Öztürk ve Turan çiftinin bu maçı kazanması durumunda bronz madalyayı garantilemeleri beklenmektedir.

Editör: Mehmet Çetil