Esra Erol’da çocuk gelini olayı nedir, Esra Erol’da çocuk gelin kim, nerede yaşandı, neler oldu? Esra Erol’da çocuk gelini olayı nedir, Esra Erol’da çocuk gelin kim, nerede yaşandı, neler oldu?

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'deki deprem riskine dikkat çekerek, "İzmir'de sadece deniz içinde değil, her yerde faylar var. Her biri 7 ve üzerinde deprem üretebilir. Bunlar deprem üretirse İzmir'i kelimenin tam anlamıyla felç eder" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Deprem ve Dirençli Kentler" söyleşisinde önemli açıklamalarda bulundu.

Görür, İzmir'in depreme dirençli hale getirilmesi için yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla kentin depreme hazır hale geleceğini umduğunu belirtti.

Şehirlerin gecekondu mantığıyla ve rant kaygısıyla yanlış büyüdüğünü söyleyen Görür, Türkiye'nin bu hatalar altında ezildiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Görür, günümüz bilim ve teknolojisiyle depreme dirençli şehirlerin oluşturulabileceğini ifade ederek, Kahramanmaraş merkezli depremler öncesi yapılan uyarılara rağmen gerekli önlemlerin alınmadığını vurguladı.

İzmir'in tarih boyunca büyük depremlere şahit olduğunu belirten Görür, İzmir'de fay hatlarının olduğunu ve her birinin 7 ve üzerinde deprem üretebileceğini söyledi.

Prof. Dr. Görür, "Bunlar deprem üretirse İzmir'i felç eder. Mümkün değil. Bu fayların hepsi gerçek, tespit edilmiş, canlı ve her birinin büyük deprem üretme kapasitesi var. Bundan daha büyük aymazlık olur mu? İzmir'i tehdit eden faylar kuzu gibi oturuyor, biz bunların özelliklerini bilmiyoruz. Sisam'da deprem oldu gördünüz, 70-80 kilometre uzakta. Allah korusun bir de İzmir fayı devreye girse o körfez boyunca hiçbir bina kalmaz" şeklinde konuştu.