Konya'da mahalle muhtarı olarak görev yapan M.M. (54), birlikte yaşadığı M.A. (48) adlı kadının kızı S.A.'ya (17) üç yıl boyunca cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla 25 yıl hapis cezası ile yargılanıyor.

Diyarbakır'da DEM Partililerin Miting Gerginliği PKK Sloganları Atıldı Arbede Yaşandı Diyarbakır'da DEM Partililerin Miting Gerginliği PKK Sloganları Atıldı Arbede Yaşandı

Istismarshutterstock169157952973

Beraber Yaşadıkları Kadının Kızına İstismar

Savcının mütalaasına göre, muhtar M.M., birlikte yaşadığı M.A.'nın kızı S.A.'ya 14 yaşından itibaren cinsel istismarda bulundu. M.M., istismar anlarını kaydederek, cinsel içerikli fotoğraf ve videoları telefonunda sakladı. Savcı, M.M. ve M.A. için 'müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak' ve 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçlarından 25’er yıla kadar hapis cezası talep etti.

Kapak 110629

Soruşturma ve Deliller

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunun ardından, başlatılan soruşturmada S.A.'nın anne ve babasının boşandığı, annesi M.A.'nın ise muhtar M.M. ile birlikte yaşadığı ortaya çıktı. Muhtar M.M. ve M.A., 18 Şubat’ta gözaltına alındı. Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, M.M.'nin telefonunda S.A. ile çekilmiş cinsel içerikli fotoğraf ve videoları buldu.

1715989

Mağdurun ve Tarafların İfadeleri

S.A.'nın İfadesi

S.A., Çocuk İzleme Merkezi'nde alınan ifadesinde, M.M.'nin kendisine 14 yaşından itibaren dokunmaya, okşamaya, soyup çıplak fotoğraflarını çekmeye başladığını söyledi. S.A., "Bu durumdan rahatsızdım ama annem üzülmesin ve araları bozulmasın diye bir şey söylemiyordum. M.M.'den şikayetçi değilim" dedi.

Anne M.A.'nın İfadesi

Anne M.A., "M.M. ile 2018 yılında tanıştık. Ara sıra swinger partilerine katılıyorduk. Çekilen fotoğraflardan herhangi bir bilgim yok" dedi.

Muhtar M.M.'nin İfadesi

M.M., ifadesinde S.A. ile ilişkiye girdiğini itiraf ederek, "Telefonumda çıkan fotoğrafların birçoğunu annesi çekti. Fotoğraflardan bilgisinin olmamasının imkanı yok" dedi.

Konyada Swinger Partisinde Tanis

Hukuki Süreç

Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada savcı, M.M. ve M.A. için ağır cezalar talep etti. Mahkeme, Adli Tıp Kurumu'ndan S.A.'nın kemik yaşının tespit edilmesini istedi ve duruşmayı erteledi.

9694

Bu olay, Konya’da büyük yankı uyandırdı ve kamuoyunda geniş tepki topladı. Adaletin sağlanması ve bu tür olayların önlenmesi için toplumun her kesiminin bilinçlenmesi gerektiği bir kez daha gözler önüne serildi.

Editör: Ali Çakar