Trabzonspor, Avusturyalı futbolcu Muhammed Cham'ı kadrosuna kattığını duyurdu. On numara pozisyonunda görev yapan Cham, son olarak Fransa’nın Clermont takımında forma giymişti. Bordo-Mavililer, Cham’ın bonservisi için 4 milyon euro ödeme yapacak. Peki, Muhammed Cham kimdir, kaç yaşındadır ve futbol kariyerinde hangi takımlarda oynamıştır? İşte detaylar…

Muhammed Cham Kimdir?

Muhammed Cham, 26 Eylül 2000 tarihinde Avusturya'nın Wien şehrinde doğmuştur. Futbol kariyerine Penzing altyapısında başlayan Cham, genç yaşta yeteneğiyle dikkat çekmiş ve çeşitli Avrupa kulüplerinin radarına girmiştir. On numara pozisyonunda görev yapan Cham, ayrıca orta sahanın sol ve sağ bölümlerinde de etkili bir performans sergileyebilmektedir. Güçlü fiziği ve etkili sol ayağıyla tanınan oyuncunun güncel piyasa değeri 6 milyon euro olarak belirlenmiştir.

233518598 Muhammed Cham 1

Muhammed Cham’ın Futbol Kariyeri

Futbol kariyerine Avusturya'nın Penzing altyapısında başlayan Muhammed Cham, daha sonra Almanya'nın Hannover ve Wolfsburg kulüplerinin altyapılarında görev almıştır. 2019-2020 sezonunda Avusturya'nın Admira Wacker takımına transfer olan Cham, burada profesyonel futbol kariyerine adım atmıştır.

Şampiyonlar Ligi'nde 19 Eylül Maç Programı: Bugün Oynanacak Karşılaşmalar ve İlk Haftanın Tamamlanmasıyla Hangi Takımlar Öne Çıkacak? Şampiyonlar Ligi'nde 19 Eylül Maç Programı: Bugün Oynanacak Karşılaşmalar ve İlk Haftanın Tamamlanmasıyla Hangi Takımlar Öne Çıkacak?

2020-2021 sezonunda Fransa’nın Clermont takımına transfer olan Cham, burada kendini kanıtlamış ve dikkat çekici bir performans sergilemiştir. Ayrıca, Vendsyssel FF ve Lustenau gibi takımlarda kiralık olarak forma giymiştir.

Kariyer İstatistikleri

Muhammed Cham, futbol kariyerinde toplamda 214 maçta görev almış ve 42 gol ile 34 asistlik bir katkı sağlamıştır. Performansı ile birçok kulüp tarafından takip edilen Cham, Trabzonspor’a transfer olarak önemli bir adım atmıştır.

Editör: Mehmet Çetil