Muğla'da Tur Midibüsü Kazasında Neler Yaşandı?

Muğla'nın Ula ilçesinde freni patladığı belirtilen tur midibüsü, park halindeki 3 araca ve bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Kazada 2 kişi hayatını kaybederken, 35 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Midibüs, Akyaka Mahallesi girişinde yerli turistleri taşıyordu.

Tur Midibüsü30

Kaza Nasıl Gerçekleşti?

20 AIV 199 plakalı tur midibüsünün sürücüsü Mehmet D., aracın freninin patlaması sonucu park halindeki 3 araca çarptıktan sonra bir evin bahçe duvarına çarparak durabildi. Kaza anı kameralar tarafından kaydedildi. Kazanın ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Tur Midibüsü7848

Yaralılara Nasıl Müdahale Edildi?

Araçta sıkışan yaralılardan 4'ü, Muğla Büyükşehir Belediyesi Akyaka İtfaiye İstasyonu ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla kurtarıldı. Yaralanan 35 kişiden 9'unun durumu ağır olarak bildirildi ve yaralılar bölgedeki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Kazada 11 yaşındaki Melisa Gültekin olay yerinde hayatını kaybederken, Necla Doğu (57) ise kaldırıldığı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Tur Midibüsü5252

Kazada Hayatını Kaybedenler Kimler?

Kazada ölen 11 yaşındaki Melisa Gültekin'in, trafik polisi babası Aykut Gültekin ile annesi Seher Gültekin'in de yaralandığı belirtildi. Tedavileri süren Gültekin çiftinin hayati tehlikesi bulunduğu bildirildi. Melisa'nın Akyaka'yı çok sevmesi üzerine ailesiyle birlikte Denizli'den tur gezisine katıldığı öğrenildi.

Tuğba Koç Kimdir, kaç yaşındaydı ve Neden Öldü? Eskişehir'de Hemşirenin Boğazı Kesilerek Ölümündeki Sır Perdesi Ne? Tuğba Koç Kimdir, kaç yaşındaydı ve Neden Öldü? Eskişehir'de Hemşirenin Boğazı Kesilerek Ölümündeki Sır Perdesi Ne?

Tur Midibüsü5899

Yetkililer ve Tanıklar Ne Dedi?

Ula Belediye Başkanı Mehmet Caner, midibüsün Denizli'den Akyaka'ya geldiğini belirterek, "Midibüsün fren sorunundan dolayı Akyaka girişindeki fırının önünde yan yatıp duvara çarpması sonucu 11 yaşındaki bir kız çocuğumuz hayatını kaybetti. Ona Allah'tan rahmet ailesine de sabırlar diliyorum. Yaralılardan 3'ünün durumu kritik. Destek veren tüm yetkililere çok teşekkür ediyorum." dedi. Kazayı gören Sena Manas isimli bölge sakini ise sesi duyunca çok korktuğunu ve kazanın ardından bölgede jandarma ekiplerince inceleme başlatıldığını belirtti.

Editör: Murat Serdar Yıldız