Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler Taşların Ve Kristallerin Mucize Faydaları ,Doğal Taşların Anlamları Kristal Terapiler

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bedelli askerlik yapmak isteyenler için önemli bir duyuru yayımladı. Bedelli askerlik başvurusu 30 Haziran'da sona erecek. Temmuz ayında memur maaşlarında beklenen yaklaşık %20'lik zam, bedelli askerlik ücretine de yansıyacak. Bu artış nedeniyle bedelli askerlik yapmak isteyenlerin 36 bin TL daha fazla ödememek için son birkaç günü kaldı.

Ücret Artışı ve Son Başvuru Tarihi

MSB, bedelli askerlik hizmeti kapsamında geçerli olan bedel ve ek bedel tutarının, Askeralma Kanunu gereğince 1 Temmuz itibarıyla memur aylık katsayısına göre güncelleneceğini açıkladı. Bu nedenle, mevcut bedel tutarından yararlanmak isteyen yükümlülerin müracaat ve ödeme işlemlerini 28 Haziran'a kadar tamamlamaları gerekiyor.

36 Bin TL'lik Fark

Temmuz ayında memur maaşlarında beklenen %20'lik zam, bedelli askerlik ücretini de artıracak. Şu anki bedel tutarından yararlanmak isteyenlerin 28 Haziran'a kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Zam sonrası bedelli askerlik ücreti 36 bin TL daha fazla olacak.

Bedelli Askerliğe Nasıl Başvurulur?

Yoklama kaçağı, saklı veya bakaya kaydı olmayanlar e-Devlet üzerinden veya askerlik şubelerinden; bu kayıtlara sahip olanlar ise askerlik şubelerinden başvuruda bulunabilir. Başvurular, kişinin kendisi, eşi, birinci veya ikinci derece kanuni yakınları, vekilleri ya da vasileri aracılığıyla yapılabilir.

Bedelli Askerlik Ücreti Hesaplaması

Bedelli askerlik ücreti, memur maaş katsayısı ile 240.000 gösterge rakamının çarpımı sonucu hesaplanır. Temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanacak artışla birlikte bedelli askerlik ücreti de artacak.

Mevcut Bedel ve Yeni Bedel Farkı

Şu anda bedelli askerlik ücreti 182 bin 609 lira 4 kuruş. Temmuz ayında zamla birlikte bu tutarın 219 bin 149 liraya yükselmesi bekleniyor. Bu durumda, bedelli askerlik yapmak isteyenler 36 bin 540 lira tutarında bir fark ödeyecekler.

Editör: Zeliha YAKUT