EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda heyecan dorukta devam ediyor. A Milli Futbol Takımı, son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Türkiye'nin Leipzig Stadı'nda oynanan mücadelesinde adını bir üst tura yazdıran goller 1. ve 59. dakikalarda Merih Demiral'dan geldi. Avusturya'nın tek golü ise 66. dakikada Gregoritsch'ten geldi.

Hollanda - Türkiye milli maçı ne zaman, nerde, saat kaçta ve hangi kanalda? (2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final) TRT 1 izleme ekranı Hollanda - Türkiye milli maçı ne zaman, nerde, saat kaçta ve hangi kanalda? (2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final) TRT 1 izleme ekranı

Çeyrek Finalde Hollanda İle Karşılaşacak

Türkiye'nin tarihi zaferi sonrasında çeyrek finaldeki rakibi de belli oldu: Hollanda. A Milli Takım, Hollanda ile 6 Temmuz Cumartesi günü Berlin'de mücadele edecek. Hollanda, son 16 turunda Romanya'yı 3-0 yenerek çeyrek finale yükselmişti.

Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası Tarihinde Üçüncü Kez Çeyrek Final

A Milli Takım, EURO 2024'te üçüncü kez çeyrek finalde yer alıyor. Türkiye, Avrupa Şampiyonası tarihinde daha önce EURO 2000 ve EURO 2008'de de bu başarıya ulaşmıştı. EURO 2000'de gruptan çıkıp çeyrek finalde Portekiz'e kaybeden Milli Takım, EURO 2008'de ise Almanya'ya yenilerek yarı finale veda etmişti, bu turnuvada tarihinin en iyi derecesini elde etmişti.

Merih Demiral'ın Tarihi Golü

Merih Demiral, Avusturya maçında attığı golle EURO 2024 tarihindeki en hızlı ikinci golü kaydetmiştir. 57. saniyede attığı bu golle takımına büyük bir avantaj sağlamış ve galibiyete önemli bir katkı yapmıştır.

Mustafa Sandal'ın Tepkilerle Karşılaşan Paylaşımı

Türkiye'nin zaferinin ardından ünlü şarkıcı Mustafa Sandal, sosyal medya hesabından Milli Takım paylaşımı yapmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerdeki Arda Güler - Montella yelek videosu olayının ardından İtalyan teknik direktör Montella hakkında söylediği ağır sözler nedeniyle büyük bir tepkiyle karşılaştı. Sandal'ın paylaşımı, sosyal medyada tartışma konusu oldu ve farklı görüşler dile getirildi.

(41)

Editör: Havva Andırır