EURO 2024 F Grubu ilk maçında A Milli Takımımız, Gürcistan ile karşı karşıya geldi. Bizim Çocuklar, mücadeleyi 3-1'lik skorla kazandı. Millilerimize galibiyeti getiren golleri Mert Müldür, Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu kaydederken, Gürcistan'ın tek golü Mikautadze'den geldi.

Montella: "Çok Fazla Tesadüfün Birleştiği Bir Gündü"

A Milli Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, maçın ardından yaptığı değerlendirmelerde mutluluğunu dile getirdi. Montella, "Çok mutluyuz. Çok fazla tesadüfün birleştiği bir gündü. Bayram, doğum günüm... Yaptığımız fedakarlıkların karşılığı bir galibiyet oldu. Şu anda keyifliyiz ama yarından itibaren diğer maça konsantre olmalıyız," dedi.

Montella Gürcistan Galibiyet (3)

"Bu Galibiyeti Türk Milletine Armağan Etmek İstiyorum"

Galibiyet hakkında konuşan Montella, "Öncelikle bu galibiyeti Türk milletine armağan etmek istiyorum. Sonrasında Enes ve Ozan'a armağan olsun, ciddi sakatlıklarla evde kalmak zorunda kaldılar. Taraftarların desteği bizi daha güçlü kılıyor, lütfen böyle devam etsinler," ifadelerini kullandı.

Montella Gürcistan Galibiyet (2)

"Hayatımın En Güzel Doğum Günü Hediyesi Bu Galibiyet Oldu"

Montella, sözlerine şu şekilde devam etti: "İlk 30 dakika hızlı oynadık. Gol de bulduk. Gole bakınca Ferdi ortalıyor, Mert bitiriyor. İki bekimizle gol attık. Sonrasında Arda'nın, Kerem'in golleri de muhteşemdi. Çok mutluyuz. Hayatımın en güzel doğum günü hediyesi bu galibiyet oldu."

Maçın Özeti

A Milli Takımımız, Gürcistan karşısında güçlü bir performans sergileyerek EURO 2024'e galibiyetle başladı. İlk yarıda Mert Müldür'ün golüyle öne geçen milliler, ikinci yarıda Arda Güler ve Kerem Aktürkoğlu'nun golleriyle skoru 3-1'e taşıdı. Gürcistan'ın tek golü ise Mikautadze'den geldi.

Taraftara Teşekkür

Vincenzo Montella, taraftarların desteğine de dikkat çekerek, "Taraftarların desteği bizi daha güçlü kılıyor, lütfen böyle devam etsinler," diyerek sözlerini tamamladı.