Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2024/2 Deniz ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı için sözleşmeli er temini amacıyla başvuruların başladığını duyurdu. Başvurular, 13 Ekim 2024 tarihine kadar devam edecek. Adayların başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden e-devlet ile giriş yaparak gerçekleştirmeleri gerekiyor.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Sözleşmeli er alımı için belirlenen başvuru şartları iki ana grupta toplanmaktadır:

  1. İlköğretim Mezunları İçin: En az ilköğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olan ve askerlik hizmetini erbaş ve er olarak tamamlamış adaylar, müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibarıyla düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 25 yaşını bitirmemiş olmalıdır (01 Ocak 1999 tarihinden sonra doğanlar).

  2. Ortaöğretim Mezunları İçin: En az ortaöğretim veya yurt dışındaki dengi okul mezunu olup, askerlik hizmetine başlamamış veya askerlik hizmetini tamamlamamış olan adayların, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2024 tarihi itibarıyla 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir (01 Ocak 1999 tarihi ile 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğanlar).

    TOKİ arsa satışı 2024 ne zaman, hangi tarihte? TOKİ arsa satışı açık artırma hangi illerde, başvuru şartları neler? TOKİ arsa satışı 2024 ne zaman, hangi tarihte? TOKİ arsa satışı açık artırma hangi illerde, başvuru şartları neler?

Başvurular Nasıl Yapılacak?

MSB Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı sözleşmeli er alımı başvuruları, 13 Ekim 2024 tarihine kadar saat 23:59’a kadar çevrimiçi olarak yapılacaktır. Adayların, çevrimiçi başvuru formunu doldurduktan sonra, 14 Ekim 2024 tarihi saat 23:59’a kadar sınav ücretlerini ödemeleri gerekmektedir. Başvuru bilgileri, başvuru merkezinde kayıt altına alınacaktır.

Msb

Sınav Ücretinin Ödenmesi

Başvuru sürecinin tamamlanabilmesi için adayların belirtilen süre zarfında sınav ücretlerini ödemesi zorunludur. Ödeme işlemi tamamlanmadan başvuru işlemi geçerli olmayacaktır.

Editör: Mehmet Çetil