Salih Yıldız, 1 Ocak 2001 tarihinde Iğdır'da dünyaya geldi. 1,70 cm boyunda olan Yıldız, genç yaşta judo sporuna ilgi duymaya başladı.

Kariyer Başarıları Neler?

Salih Yıldız, 2012 yılında judoya başlamış ve kısa sürede ulusal ve uluslararası alanda önemli başarılara imza atmıştır. Türkiye şampiyonasında 10 kez birincilik elde eden Yıldız, Balkan ve Avrupa şampiyonluklarının yanı sıra gençler dünya ikinciliği de kazandı. 2024 yılında Avrupa Şampiyonası'nda 60 kg kategorisinde bronz madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti.

Feyenoord-Leverkusen maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Feyenoord-Leverkusen maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Feyenoord-Leverkusen maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Feyenoord-Leverkusen maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Paris 2024 Olimpiyatları

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda judo branşında yarışan Salih Yıldız, yarı finale yükselme başarısını gösterdi. Olimpiyatlarda gösterdiği performans, uluslararası arenada adını daha da duyurdu.

Gelecek Hedefleri

Salih Yıldız, daha önce yaptığı açıklamada Ağrı Dağı eteklerinden çıkıp uluslararası başarılar kazanmayı hedeflediğini belirtmişti. 22 yaşındaki milli judocu, spor kariyerinde elde ettiği başarılarla Türkiye'nin gururu olmaya devam ediyor.

Editör: Mehmet Çetil