Kayra Özdemir, 13 Şubat 1988 tarihinde Fort-de-France, Martinik'te dünyaya gelmiştir. Şu anda 36 yaşında olan Özdemir, judo branşında önemli başarılara imza atmıştır. 1,78 metre boyunda olan judocu, spor kariyerine Türkiye'de devam etmektedir.

Başakşehir maçı şifresiz mi? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman, nerde saat kaçta ve hangi kanalda? Trendyol Süper Lig Başakşehir maçı şifresiz mi? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman, nerde saat kaçta ve hangi kanalda? Trendyol Süper Lig

Judo Kariyerinde Hangi Başarılara İmza Atmıştır?

Kayra Özdemir, judo kariyerinde önemli bir isim olarak tanınmaktadır. Dünya şampiyonaları tarihinde finale yükselen ilk kadın milli judocu unvanını elde etmiştir. Bu başarısı Türkiye'nin kadın judoda uluslararası arenada kazandığı ilk gümüş madalya olarak kayıtlara geçmiştir. Özdemir, finalde Japonya’dan Wakaba Tomita ile karşılaşmış ve mücadeleyi kaybederek gümüş madalyayı elde etmiştir.

Paris 2024 Olimpiyatları’nda Ne Durumdadır?

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda Kayra Özdemir, kadınlar +78 kilo kategorisinde mücadele etmektedir. Champ de Mars Arena'da gerçekleştirilen müsabakalarda, son 16 turunda Moğolistanlı Amarsaikhan Adiyarsuren'i shido puanıyla mağlup ederek çeyrek finale yükselmiştir. Çeyrek finalde Japon sporcu Akira Sone ile karşılaşacak olan Özdemir, olimpiyatlarda ülkesini temsil etme başarısını göstermektedir.

Editör: Havva Andırır