Yasemin Adar Yiğit, Türk güreş dünyasının önde gelen isimlerinden biridir. 6 Aralık 1991 tarihinde Balıkesir’in Çiçekpınar köyünde dünyaya gelmiştir. Genç yaşta sporla tanışan Yasemin Adar, serbest stil güreşte 76 kiloda mücadele etmektedir. Güreş kariyerinde birçok ulusal ve uluslararası başarıya imza atmıştır.

Yasemin Adar Yiğit'in Eğitim ve Spor Kariyeri

Yasemin Adar Yiğit, eğitim hayatına Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi’nde başlamış, burada hentbol oynamış ve atletizm takımında yer almıştır. Gülle atma ile de ilgilenen Yiğit, Türkiye Şampiyonası'nda dördüncülük elde etmiştir. 2011 yılında Balıkesir Gençlik Spor Kulübü'nde profesyonel güreş kariyerine adım atmıştır. Temel güreş eğitimini antrenörler Kemal Kurt ve Aslan Seyhanlı'dan almıştır.

Real Madrid-Stuttgart maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Real Madrid-Stuttgart maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Real Madrid-Stuttgart maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Real Madrid-Stuttgart maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'ndan mezun olduktan sonra, Niğde'nin Kiledere kasabasında Şehit Bülent Tunçbilek Ortaokulu'nda beden eğitimi öğretmenliği yapmıştır. Ayrıca Trakya Üniversitesi Kırkpınar Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nda yüksek lisans eğitimine başlamıştır. Güreş kariyerine Edirne Trakya Birlik Spor Kulübü'nde devam etmektedir.

Yasemin Adar Yiğit'in Başarıları Neler?

Yasemin Adar Yiğit, 2017 yılında Dünya Şampiyonu unvanını kazanmış, 2016-2019 yılları arasında ise üst üste dört kez Avrupa Şampiyonu olmuştur. Bu başarıları, onu Türkiye'nin en yetenekli güreşçilerinden biri yapmaktadır.

Özel Hayatı

Yasemin Adar Yiğit, 26 Eylül 2021 tarihinde Erdem Yiğit ile evlenmiştir. Profesyonel spor kariyerinin yanı sıra, özel hayatında da başarılı bir denge kurmayı başarmıştır.

Yasemin Adar Yiğit'in hem sporculuk kariyeri hem de eğitim geçmişi, Türk sporunun gurur verici isimlerinden biri olduğunu gösteriyor.

Editör: Zeliha YAKUT