KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI 2024: ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları açıklandı mı? ÖSYM AİS KPSS Ön lisans sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından öğretmenlerin mazerete bağlı iller arası atamaları sonuçlandı. Şimdi ise öğretmenler arasında il emri uygulamasının ne zaman devreye gireceği merak konusu. Peki, 2024 yılında il emri verilecek mi? Öğretmenler için il emri nedir ve hangi tarihlerde verilir? İşte detaylar…

İl Emri Verilecek Mi?

MEB, mazerete bağlı iller arası atama sürecinin tamamlanmasının ardından il emri konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan gelen bilgilere göre, tercihleri doğrultusunda yer değişikliği yapamayan öğretmenler için yeni bir çalışma planlanmaktadır. Bakanlık, aile birliği mazereti başta olmak üzere diğer mazeret gruplarından yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenler için talepler doğrultusunda gerekli adımların atılacağını ve birebir görüşmeler yapılarak taleplerin karşılanabileceğini duyurdu.

İl Emri Nedir?

İl emri, MEB’e bağlı resmi eğitim kurumlarında görev yapan öğretmen ve idari personelin, bir başka ilde geçici olarak görevlendirilmesine olanak tanıyan bir uygulamadır. Bu uygulama, özellikle aile birliğini sağlamak isteyen öğretmenler için büyük önem taşır. Öğretmenler, il emri sayesinde istedikleri illerde görev yapma imkanı bulabilirler. Eğer il dışı atama başvuruları olumlu sonuçlanmamışsa, boş kalan veya uygun olan okullara atanabilirler.

Editör: Havva Andırır