Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), "kişisel gelişim kursu" adı altında faaliyet gösteren ancak öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş sınavlarına hazırlamayı amaçlayan kurslarla ilgili işlem başlattı. Bu kursların kapatılması için 81 il valiliğine resmi yazı gönderildi.

2024-2025 GSB KYK Burs ve Kredi Başvuru Tarihleri Belli Oldu Mu? Burs Başvuruları Nasıl Yapılacak ve Başvuru Ekranına Nereden Ulaşılacak? 2024-2025 GSB KYK Burs ve Kredi Başvuru Tarihleri Belli Oldu Mu? Burs Başvuruları Nasıl Yapılacak ve Başvuru Ekranına Nereden Ulaşılacak?

Hangi Kurslar Kapatılacak?

Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgilere göre, söz konusu kursların resmi izinleri dışında eğitim faaliyetleri yürüttükleri ve şikayetler aldıkları tespit edildi. MEB, bu kursların yalnızca kişisel gelişim odaklı faaliyetler yürütmesi gerektiğini, aksi takdirde kapatılacaklarını belirtti.

Yazıda Ne Vurgulandı?

Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner imzasıyla gönderilen yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın eğitim ve öğretim faaliyetlerinin devlet denetimi altında yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu’na atıfta bulunularak, bu tür kursların yalnızca izinleri doğrultusunda faaliyet gösterebilecekleri hatırlatıldı.

Denetim ve Takip Nasıl Olacak?

Valiliklere yapılan yazılı bildirimde, kişisel gelişim kurslarının faaliyetlerinin titizlikle denetleneceği ve takip edileceği belirtildi. Bakanlık, kursların belirlenen izin çerçevesinde hareket etmemesi durumunda iş yeri açma ve çalışma ruhsatlarının iptal edileceğini açıkladı.

0X0 Mebden Mini Bayram Molasi 20 Mayis Okullar Tatil Olacak Iddialari Netlesti Ogretmen Ve Ogrenciler Dikkat 56789 1715505095070

Kurum Açma İzinleri Ne Olacak?

Yazıda, "kurum açma iznini amacı dışında kullanan" kursların, 5580 sayılı kanun kapsamında gerekli işlemlerle kapatılacağına dair bilgilendirmeler yapıldı. İki yıl içerisinde faaliyete geçmeyen ya da izinsiz ara veren kurumların da kapatılabileceği belirtildi.

Editör: Mehmet Çetil