Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli cimnastikçi Ferhat Arıcan paralel barda finale kalmayı başardı.  Ferhat Arıcan kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Detaylar..

Samsunspor-Başakşehir maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir? Samsunspor-Başakşehir maçı yayın linki, ŞİFRESİZ Mİ? Samsunspor-Başakşehir maçı ne zaman hangi kanalda, saat kaçta, canlı nereden izlenir?

Ferhat Arıcan Kimdir?

Ferhat Arıcan, 28 Temmuz 1993 tarihinde İzmir'de doğdu. Cimnastik sporuna ilkokul yıllarında beden eğitimi öğretmeninin teşviki ile 10 yaşında başladı. Çocuk yaşlarda başladığı bu spor dalında, kısa sürede büyük başarılara imza atmıştır.

Cimnastik Kariyerindeki Başarıları

Ferhat Arıcan, cimnastik kariyerinde birçok uluslararası başarıya imza atmıştır. 2010 yılında Singapur'da düzenlenen Gençlik Olimpiyatları'nda atlama masasında gümüş madalya kazanarak dikkatleri üzerine çekti. 2013 yılında Mersin'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nda paralel bar kategorisinde bronz madalya elde etti.

Pandemi nedeniyle ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanarak Türkiye'nin olimpiyat tarihine adını yazdırdı. Ayrıca, 2021 Avrupa Şampiyonası'nda iki gümüş madalya, 2022 Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Akdeniz Oyunları ve İslami Dayanışma Oyunları'nda toplamda dört altın ve iki bronz madalya elde etti.

Uluslararası Başarıları ve Madalyaları

Ferhat Arıcan, Avrupa Şampiyonası ve Avrupa Oyunları'nda da bronz madalya kazanarak uluslararası platformda adından sıkça söz ettirdi. 2018 Akdeniz Oyunları'nda gümüş ve bronz, 2017 İslami Dayanışma Oyunları'nda birer altın ve gümüş madalya kazandı. 2010 Yaz Gençlik Olimpiyatları'ndaki gümüş madalyası ise kariyerinin erken dönem başarılarından biri olarak dikkat çekmektedir.

Editör: Havva Andırır