ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 30 AĞUSTOS 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri? ON NUMARA SONUÇLARI SON DAKİKA: 30 AĞUSTOS 2024 On Numara çekilişinde büyük ikramiye kazandıran numaralar hangileri?

Meteoroloji Son Dakika Uyarısı: Dolu, Sel ve Sağanak Yağışları Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde hava durumuna ilişkin son dakika uyarısında bulundu. Yüksek sıcaklıklar ve nemin ardından kuvvetli sağanak ve dolu yağışları bekleniyor. İstanbul, Ankara, Antalya, Adana ve Osmaniye dahil birçok şehirde bugün ve yarın sağanak yağışların etkili olması bekleniyor. İşte detaylar…

Hadurumuharitası25Temmuz

Dolu, Sel ve Sağanak Yağışları Ne Zaman Başlayacak?

Bugün, 25 Temmuz Perşembe gününden itibaren, İstanbul'un Avrupa yakasında gece saatlerinden itibaren, yarın ise sabah saatlerinden itibaren şiddetli sağanak yağışlar bekleniyor. Ayrıca, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Konya, Kütahya, Kahramanmaraş, Niğde, Uşak, Karaman, Kırıkkale, Karabük ve Osmaniye için sarı alarm verilmiş durumda.

Yarın, 26 Temmuz Cuma günü İstanbul, Ankara, Bolu, Çankırı, Mersin, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce için sarı alarm uygulanacak. Bu bölgelerde kuvvetli sağanak ve dolu yağışları bekleniyor.

Hadurumuharita25Temmuz

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu Ne Olacak?

İç ve kuzeydoğu kesimlerde hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece azalması öngörülürken, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Rüzgarlar, genellikle kuzeyli yönlerden esecek, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında ise yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

İstanbul, Kocaeli ve Sakarya İçin Önemli Uyarılar

İstanbul'da bu gece saatlerinden itibaren, Cuma sabahı ise Kocaeli ve Sakarya'da yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar ve küçük çaplı dolu yağışlarına karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Havadurumu5454

Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Karabük ve Bolu'da Yağışlar Ne Zaman Başlayacak?

Bugün öğle saatlerinden itibaren Ankara, Bolu ve Karabük'te akşam saatlerinden sonra Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışların başlaması bekleniyor. Bu yağışların Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli olması öngörülüyor.

Editör: Murat Serdar Yıldız