Merve Terim'in eğitim ve psikoloji alanındaki çalışmaları, özellikle çocukların ve gençlerin ruhsal sağlığına yönelik farkındalığın artmasına katkı sağlamaktadır. Fatih Terim'in kızı olmanın ötesinde kendi alanında başarılı bir profesyonel olarak tanınan Merve Terim, topluma önemli bir katkı sunmaktadır.

Victoria's Secret meleği Bianca Balti kimdir, kaç yaşında? Bianca Balti'nin hastalığı ne? Victoria's Secret meleği Bianca Balti kimdir, kaç yaşında? Bianca Balti'nin hastalığı ne?

Merve Terim Kimdir? Kaç Yaşında?

İstanbul'un 22 Mart 1984 doğumlu isimlerinden biri olan Merve Terim, aslen Adanalıdır ve ünlü Galatasaray futbolcusu ve teknik direktör Fatih Terim'in kızıdır.

Eğitim hayatına İstanbul'da başlayan Merve Terim, lisans eğitimini ABD'de Duke Üniversitesi'nde Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinde tamamladı. Ardından yüksek lisansını New York Üniversitesi'nde çocuk psikolojisi alanında yaptı.

Kariyerine bir çocuk psikiyatristinin yanında staj yaparak başlayan Merve Terim, üniversitedeki çocuk psikolojisi dersinde de profesör asistanlığı görevinde bulundu. Türkiye'ye döndükten sonra 2010 yılında Psikiyatrik Eğitim Danışma Araştırma ve Merkezi'nde (PEDAM) uzman psikolog olarak çalışmaya başladı. Bir yıl sonra Acıbadem Hastanesi'nde çalışmaya devam etti.

2013-2014 yıllarında İstanbul'da faaliyet gösteren Woodsview Anaokulu'nda müdür ve psikolog olarak görev yapan Merve Terim, eğitim ve psikoloji alanındaki bilgi ve deneyimini aktif olarak kullanmaktadır.

Editör: Havva Andırır