7 Ağustos 1954'te İstanbul'da doğan Melek Baykal, sahne ve ekranın usta ismi olarak hafızalara kazınmıştır. Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun olan Baykal, 17 yaşındayken tiyatro ile tanışmış ve ilk oyununda 85 yaşında bir kadını canlandırarak büyük beğeni toplamıştır.

M E L E K B A Y K A L L L L

MELEK BAYKAL KİMDİR OYNADIĞI DİZİ VE FİLMLER?

Uzun yıllar Ankara Devlet Tiyatrosu'nda görev alan Baykal, "Ferhunde Hanımlar" dizisindeki "Nermin", "Hayat Bağları"ndaki "Nurhayat" ve "Cennet Mahallesi"ndeki unutulmaz "Pembe" karakteri ile geniş kitlelere ulaşmıştır.

M E L E K B A Y K A L74108520

MELEK BAYKAL KAÇ EVLİLİK YAPMIŞTIR?

İlk evliliğini Zafer Ergin ile yapan Baykal, bu evlilik 4 yıl sonra sona ermiştir. Daha sonra Warner Striening ile evlenen Baykal, 36 yıllık bu evliliğini de sonlandırmıştır.

Melek Baykal 010203

MELEK BAYKAL'IN HASTALIĞI NE?

Kendisini "Hipoglisemi hastası" ve "tiroid sorunu" olduğunu ifade eden Baykal, 2012 yılında kendi adını taşıyan bir program da sunmuştur.

M E L E K B A Y K A L010203

MELEK BAYKAL'IN SAHNE VE EKRAN BAŞARISI

Tiyatrodaki başarısını dizi ve sinema filmlerine de taşıyan Baykal, 2016 yılında "Kaçma Birader" filminde rol almıştır. Son olarak Şarkılar Bizi Söyler programına konuk olarak izleyicilerle buluşmuştur.

Melek B A Y K A L03210

MELEK BAYKAL HAYATI VE KARİYERİ

Çocukluğu: Babası bir bürokrat olduğu için Ankara-İstanbul arasında mekik dokuyarak büyümüştür. Çocukluğunun büyük bir bölümü İstanbul'da, Bağdat Caddesi'nde dedesinden kalma evlerde geçmiştir.
Tiyatro Kariyeri: Ankara Devlet Tiyatrosu'nda uzun yıllar görev almış, birçok oyunda yer almıştır. Oyunculuğuyla takdir toplamış ve tiyatroseverlerin gönlünde yer edinmiştir.

M E L E K B A Y K A L01

Dizi ve Sinema Kariyeri: "Ferhunde Hanımlar", "Hayat Bağları", "Cennet Mahallesi", "Kaçma Birader" gibi birçok dizide ve filmde rol alarak geniş kitlelere ulaşmıştır.
Kişilik: Samimi, sıcakkanlı ve esprili kişiliğiyle tanınmaktadır. Hayata karşı pozitif bakış açısı ve yardımseverliği ile çevresindekiler tarafından sevilmektedir.

Şarkıcı Alişan’ın kardeşi Selçuk Tektaş neden öldü, hastalığı neydi? Duygulandıran kardeş paylaşımı Şarkıcı Alişan’ın kardeşi Selçuk Tektaş neden öldü, hastalığı neydi? Duygulandıran kardeş paylaşımı

Melek Baykal

Ödüller: Tiyatro ve dizi oyunculuğundaki başarılarından dolayı birçok ödül kazanmıştır.
Melek Baykal, tiyatrodaki sağlam oyunculuğu ve ekrandaki samimiyetiyle Türk izleyicisinin kalbinde yer edinmiş bir sanatçıdır. Kendisi hala aktif olarak oyunculuk yapmaya devam etmekte ve hayranlarını sevindirmektedir.

Melek Baykal33333