2024-2025 eğitim yılı için ücretli öğretmenlik başvuru süreci başladı ve adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen şartları yerine getirerek başvurularını gerçekleştirebiliyorlar. Peki, ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır ve hangi şartlar aranıyor?

KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı KPSS ORTAÖĞRETİM SORU VE CEVAPLARI YAYIMLANDI! Ortaöğretim KPSS soru kitapçığı ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı

Başvuru Tarihleri ve Süreci

MEB'in ilan ettiği takvime göre, ücretli öğretmenlik başvuruları genellikle Temmuz-Ağustos aylarında alınmaktadır. Adaylar, başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilmektedirler. Başvuru süreci içerisinde adayların öncelikle MEB'in resmi web sitesine veya e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir.

Başvuru İşlemleri Adım Adım

Ücretli öğretmenlik başvurusu için adayların öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmaları gerekmektedir. Ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ücretli öğretmenlik başvuru hizmetini seçmeleri gerekmektedir. Açılan başvuru ekranında adayların güncel bilgileri ile bir form doldurmaları istenir. Bu formda adaylar, mezuniyet durumlarına, il/ilçe tercihlerine ve branş tercihlerine yer verirler. Son olarak, tercihleri "ekle ve kaydet" seçeneği ile onaylarlar.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Ücretli öğretmenlik başvurusu yapabilmek için adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, sabıka kaydının temiz olması, askerlikle ilişkisinin bulunmaması veya bu durumun askerlikle ilgili yasal şartlar çerçevesinde olması gerekmektedir. Ayrıca, herhangi bir sosyal güvenlik kurumuna bağlı olarak çalışmıyor olmak da başvuru şartları arasındadır.

Editör: Havva Andırır