Milli Eğitim Bakanlığı, 2024 yılı için ortaöğretim kurumlarına yerleştirme takvimini açıkladı. Öğrencilerin LGS tercihleri sonrası merakla beklediği lise kayıt süreci hakkında detaylar netleşiyor. İşte, 2024 yerleştirme takvimi ve gerekli bilgiler:

e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak? e Devlet'te erişime açıldı mı? || KYK burs başvurusu ne zaman ve nasıl yapılır? KYK bursu ne kadar? 2024-2025 KYK burs ne zaman, hangi tarihte yatacak?

Lise Kayıtları Ne Zaman Başlayacak?

Öğrenciler, LGS tercihleri sonucunda 22 Temmuz 2024 tarihinde yerleştirme sonuçlarını ve boş kontenjanları öğrenecekler. Lise kayıtları ise bu tarihten itibaren başlayacak. Kayıtlar, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından otomatik olarak gerçekleştirilecek.

Gerekli Belgeler Nelerdir?

Lise kaydı için gerekli belgeler arasında öğrencinin LGS sınav puanını gösteren e-okul sayfası, öğrencinin nüfus cüzdanı veya noter tasdikli fotokopisi ve bu belgelerden birinin fotokopisi, ebeveynlerin nüfus cüzdanları ve fotokopileri yer alıyor. Ayrıca öğrencinin son 6 ay içinde çekilmiş 4 vesikalık fotoğrafı ile boşanmış ebeveynler için velâyet belgesi veya vekâlet belgesi de gereklilikler arasında bulunuyor.

Nakil İşlemleri ve Takvimi

22 Temmuz'da ilan edilecek yerleştirme sonuçlarına göre, öğrenciler 22-26 Temmuz tarihleri arasında yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvurularını yapabilecekler. İkinci nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz'da başlayacak ve 2 Ağustos'ta sona erecek. Boş kalan kontenjanlara yönelik yerleştirme ise 6-14 Ağustos tarihleri arasında il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonları tarafından gerçekleştirilecek.

Editör: Havva Andırır