29 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen MasterChef Türkiye’nin son bölümünde haftanın eleme adayı belirlendi. Bu gecede konuk şef olarak Bedri Usta, yarışmacılardan Patlıcan Kebabı yapmalarını istedi. İlk etapta en iyi performansı sergileyen 6 yarışmacı, dokuzuncu haftaya direkt olarak adını yazdırdı.

Başarılı Yarışmacılar Kimler?

Patlıcan Kebabı yarışmasında en başarılı tabakları çıkaran isimler Muratcan, Kerem, Ayşe, Alper, Zübeyde ve Ezgi oldu. Bu isimler, yarışmaya devam etme hakkı elde ederek, eleme potasından kurtuldular. Ancak, ikinci etapta gerçekleştirilen uygulama sonucu, en başarısız tabağı hazırlayan yarışmacı belirlendi.

Seçil Erzan Davasında Flaş Gelişme: Arda Turan ve Muslera’nın da Mağdur Olduğu Dava İçin 4 Yeni İddianame Hazırlandı! Seçil Erzan Davasında Flaş Gelişme: Arda Turan ve Muslera’nın da Mağdur Olduğu Dava İçin 4 Yeni İddianame Hazırlandı!

66F85E94D3225E182421Eaae

İkinci Etapta Neler Yaşandı?

Yarışmanın ikinci etabında, şeflerin en sevmediği taze otların yer aldığı kutular yarışmacılar tarafından seçildi. Bu otlar arasında Mehmet Şef’in en sevmediği rezene, Danilo Şef’in tercihi olmayan tarhun ve Somer Şef’in kullanmayı pek tercih etmediği dereotu yer aldı. Yarışmacılar, bu malzemeleri kullanarak yaratıcı yemekler hazırlamak zorunda kaldılar.

66F85E94D3225E182421Eab0

Haftanın Eleme Adayları ve Nigar’ın Durumu

Yarışmanın sonunda, Mavi takımda üç dokunulmazlık kaybeden isimlerin yanı sıra, Kırmızı takımda da bir eleme adayı belirlendi. En başarısız tabağı yapan yarışmacı Nigar oldu. Böylelikle, Nigar haftanın 7. ve son eleme adayı olarak potaya girdi. Mavi takımdan ise Bera, Semih, Erim, Kaan, Hakan ve Akın haftanın eleme adayları arasında yer aldı.

Editör: Havva Andırır