Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki nakil süreci, tercih sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından başlayacak. İşte, LGS nakil başvuruları ve takvimi ile ilgili detaylar:

Nakil Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

LGS tercih sonuçları 22 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek. Bu tarihten itibaren öğrenciler, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvurularını yapabilecekler. İlk nakil tercih başvurularının alınması 22-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Nakil Süreci Nasıl İşleyecek?

Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvurularının ardından, başvuru sonuçları 29 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek. Öğrenciler, bu sonuçlara göre yerleşip yerleşemediklerini e-Okul sisteminden kontrol edebilecekler. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları ise 29 Temmuz-2 Ağustos 2024 tarihleri arasında alınacak. İkinci nakil tercih başvuru sonuçları ise 5 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak.

Ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? 2024-2025 Ortak sınav tarihleri ve Ortak sınav konu soru dağılımı MEB kılavuzu Ortak sınavlar ne zaman, hangi tarihte? 2024-2025 Ortak sınav tarihleri ve Ortak sınav konu soru dağılımı MEB kılavuzu

Başvuru Koşulları Nelerdir?

Öğrenciler, nakil başvurularını e-Okul sistemi üzerinden yapacaklar. Sisteme giriş yaparak Sınav ve Nakil İşlemleri Bölümü'nden başvurularını gerçekleştirebilecekler. Başvuru sürecinde öğrencilerin, tercih ettikleri okulların kontenjan durumlarını ve geçerli nakil koşullarını dikkate almaları önem taşıyor.

Editör: Havva Andırır