2024-2025 akademik yılı için Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları üniversite yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra alınacaktır.

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Başlıyor?

Öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercihlerinde 2 Ağustos 2024 tarihine kadar bulunabilecekler. Yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra, KYK yurt başvuruları e-Devlet Kapısı üzerinden yapılacaktır. Bu süreç, üniversite kayıtlarının hemen ardından başlamaktadır.

ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak? ALES 3 Sınavı 2024 İçin ÖSYM Başvuru ve Sınav Tarihlerini Açıkladı! ALES 3 Sınavı Hangi Gün Yapılacak, Başvuru Ücreti Ne Kadar ve Başvurular Ne Zaman Başlayacak?

KYK İlk Kayıt Ücreti Ne Kadar?

KYK yurtlarına yerleştirilen öğrenciler için ilk kayıt ücreti, yatak ücreti ve güvence bedelinden oluşur. Bu ücretler, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre değişiklik göstermektedir. İlk kayıt ücreti, ilgili banka ATM'lerinden veya GSB Yurt ve Kredi Ödemeleri ekranından görüntülenebilir. Yurt ücretlerinin, içinde bulunulan ayın son günü saat 23:00’e kadar ödenmesi gerekmektedir. Eylül ayı yurt ücretleri için öğrenciler, ödemelerini 15 Eylül saat 23:00’e kadar tamamlamalıdır.

Editör: Havva Andırır