Gençlik ve Spor Bakanlığı, yaz aylarında gençlere yönelik yeni bir proje başlatıyor. Seyahatsever Projesi kapsamında KYK yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı sunulacak. İşte detaylar ve başvuru şartları:

Başvurular Ne Zaman Başlıyor?

Gençler, 18-30 yaş aralığında olmaları kaydıyla 8 Temmuz - 25 Ağustos tarihleri arasında KYK yurtlarından ücretsiz olarak yararlanabilecekler. Başvurular, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 444 0 472 (ALO GSB) numarası üzerinden alınacak. Başvurular için öncesinde iletişime geçilerek rezervasyon yapılması gerekiyor. Başvuru esnasında doğum tarihi, isim, soyisim ve T.C. kimlik numarası bilgilerinin verilmesi gerekiyor.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Proje kapsamında öğrenci olma şartı aranmayacak. Ancak 18-30 yaş aralığında olmak gerekmektedir. Yurtlarda konaklayacak gençlerden T.C. kimlik kartı fotokopisi istenecek. Konaklama süresi boyunca gençlerden herhangi bir ücret alınmayacak ve konaklama hizmeti sunulacak olsa da kahvaltı ve yemek hizmeti bulunmayacak.

Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 16 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı! Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 16 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı!

Detaylar ve Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Yurtlarda konaklayacak gençlerin dikkat etmesi gereken bazı kurallar bulunuyor. Örneğin, her genç yaz dönemi boyunca aynı ilde en fazla 5 gece konaklama yapabilecek. Yurtlarda huzur bozucu davranış sergileyenlerin misafirlikleri sonlandırılacak ve evcil hayvan kabul edilmeyecek. Konaklama süreleri ve odaların boşaltılma saatleri konusunda da belirli kurallar bulunmaktadır.

Editör: Havva Andırır