Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Genel Başkanı Aydın Erkoç, Kurban Bayramı ve yaz tatili için yola çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu. Erkoç, trafikteki araç sayısının artacağına dikkat çekerek, sürücülerin güvenli bir yolculuk yapmaları için araç bakımlarını ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Trafikte Araç Sayısı Artacak

Erkoç, yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla birlikte trafikteki özel araç sayısının önemli ölçüde artacağını belirtti. Ülkede meydana gelen trafik kazalarında sürücü kusurlarının yüzde 88 oranında ilk sırada yer aldığını hatırlatan Erkoç, trafiğe kayıtlı araç sayısının 30 milyona yaklaştığını söyledi. Okulların kapanması ve bayram tatilinin uzamasıyla birlikte vatandaşların memleketlerine ve yazlıklarına gitmek için yola çıkacağını ifade etti.

Araç Bakımı Hayati Önem Taşıyor

Erkoç, yola çıkacak sürücülerin dikkat etmesi gereken konuları şöyle sıraladı: "Bayram tatilinin hüsrana dönüşmemesi için yola çıkmadan önce araçlarımızın periyodik bakımını yaptırmak hayati önem taşıyor. Otomobillerin motor, lastik, far, egzoz, fren, akü, klima, silecek, amortisör, ön düzen ve diğer kontrollerinin yapılması, varsa eksikliklerin giderilmesi ve aksaklıkların ortadan kaldırılması güvenli sürüş için son derece önemli."

Yolculuk Öncesi Dinlenmenin Önemi

Erkoç, alınabilecek küçük tedbirlerle trafik kazalarının önüne geçilebileceğini belirterek, sürücülerin yolculuk öncesi dinlenmeleri ve uykularını almış olmalarının önemine değindi. "Bayram tatilinde yola çıkacak sürücülerimizin yolculuk öncesi dinlenmesi ve uykusunu almış şekilde yola çıkması, olası kazaların büyük ölçüde önüne geçecektir. Ayrıca yolculuk esnasında iki saatte bir olmak üzere küçük molalar vermek, dikkatli ve özenli olmak, hem sürüş konforunu hem de sürüş güvenliğini artıracaktır," dedi.

Mucizevi İçecek , Reyhan Şerbeti ile Cildi Parlatan  Doğal Güzellik Sırları ;Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır? Mucizevi İçecek , Reyhan Şerbeti ile Cildi Parlatan Doğal Güzellik Sırları ;Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?

Yolculuk Esnasında Beslenme ve Dikkat

Erkoç, uzun yolculuklarda sindirimi zor yiyeceklerden kaçınılması gerektiğini belirterek, "Sindirim zorluğu sürücülerin uykusunun gelmesine ve mide rahatsızlıkları yaşamasına sebep olabilir. Bu yüzden uzun yolculuklarda tüketilen yiyeceklere dikkat etmek de büyük önem taşıyor," şeklinde konuştu. Ayrıca sürücülere yolculuk esnasında aceleci ve dikkatsiz davranmamaları, hız limitlerine uymaları gerektiği tavsiyesinde bulundu.

Emniyet Kemeri Kullanımının Önemi

Erkoç, trafik kurallarına uyulmasının önemine işaret ederek, özellikle emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığını kaydetti. "Trafik kurallarına uymak ve emniyet kemeri kullanmak, kazaların büyük ölçüde önüne geçecektir," dedi.

Bayram tatili için yola çıkacak olan sürücülerin bu uyarılara dikkat etmeleri, hem kendi güvenlikleri hem de trafikteki diğer sürücülerin güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

Editör: Zeliha YAKUT