9 Haziran 2024'te, sosyal medyada yayılan bir video, Ankara'da büyük bir skandala yol açtı. Sosyal medya platformu X'te "Köpekvelisi" kullanıcı adlı bir kadın, Şanlıurfa'da kuduz karantinası ilan edilen bir barınaktan 35 köpeği alıp Ankara'ya götürdüğünü söyledi. Bu açıklamalar, Ankara Valiliği'nin hızlıca harekete geçmesine neden oldu.

Images-40

ANKARA VALİLİĞİ İDDİALARI İHBAR KABUL EDEREK HAREKETE GEÇTİ

Ankara Valiliği'nden yapılan ilk açıklamada, "Hastalık taşıyan köpeklerin ilimize getirildiğine dair iddialar ihbar kabul edilerek, kolluk kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir" denildi. Valilik, halk sağlığına yönelik tehdit oluşturan her türlü duruma karşı kararlı bir mücadele yürüteceklerini vurguladı.

T25 Sanliurfada Kuduz Alarmi 57

YAPILAN ARAŞTIRMA SONUCUNDA 2 KİŞİ  GÖZALTINA ALINDI

Kısa süre sonra, Valilik ikinci bir açıklama yaparak, "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır" ifadelerini kullandı.

Kuduz Kopek Iddiasi Ankara Valil

Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 14 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı! Çılgın Sayısal Loto Çekiliş Sonuçları Son Dakika: 14 Eylül 2024 Çılgın Sayısal Loto'da kazanan numaralar ile Çılgın Sayısal Loto sonuçları sorgulama ekranı!

SOSYAL MEDYA PLATFORMUNDA GÜNDEME GETİRİLMİŞTİ

Olay, sosyal medya platformu X'te yayılan bir video ile gündeme geldi. Videoda "Köpekvelisi" kullanıcı adlı bir kadın, Şanlıurfa'da kuduz karantinası altında bulunan bir barınaktan 35 köpeği alıp Ankara'ya götürdüğünü iddia etti. Bu açıklama, büyük bir tepki topladı ve Ankara Valiliği'nin hızlıca müdahale etmesine neden oldu.

Kuduz (1)

Ankara Valiliği, halk sağlığına yönelik tehdit oluşturan her türlü duruma karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğini belirtti. Valilik açıklamasında, "Kolluk kuvvetlerimiz ve Tarım İl Müdürlüğümüz başta olmak üzere tüm birimlerimiz teyakkuza geçirilmiştir. Vatandaşlarımızın sağlığına ve diğer canlıların hayat hakkına yönelik her türlü hareket ve uygulamalarla sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız" ifadelerine yer verildi.

Sanliurfada Kuduz Vakalari Neden

Valilik tarafından yapılan ikinci açıklamada ise, köpeklerin tespit edilerek karantinaya alındığı ve bu olaya karışan kişilerin yakalanarak gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimize getirilen hastalıklı köpekler konusuyla ilgili Emniyet Güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucu bulundukları yer tespit edilen hayvanlar, veteriner hekimlerimizin gözetiminde karantinaya alınmıştır. Söz konusu hayvanları İlimize yönlendiren ve getiren kişiler yakalanarak Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatları doğrultusunda gözaltına alınmış ve haklarında yasal işlemlere başlanılmıştır" denildi.

Kuduz

Bu olay, halk sağlığını tehdit eden ve toplumda büyük bir endişeye yol açan bir gelişme olarak değerlendirildi. Kuduz hastalığı taşıma ihtimali olan köpeklerin Ankara'ya getirilmesi, şehirde büyük bir tepkiye neden oldu ve yetkililer tarafından hızlıca müdahale edilerek kontrol altına alındı. Ankara Valiliği'nin etkin ve hızlı müdahalesi, halk sağlığını koruma konusunda ne denli ciddi ve kararlı olduklarını bir kez daha gösterdi. Bu tür olayların tekrarlanmaması için gerekli tüm önlemlerin alınacağı vurgulandı.

Editör: Ali Çakar