Temmuz ayında gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavlarının sonuçları için geri sayım başladı. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans sonuçlarının açıklanacağı tarih, adaylar tarafından merakla bekleniyor. ÖSYM tarafından yapılacak duyurular, sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı konusunda bilgi verecek.

KPSS 2024 Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS 2024 Lisans sınav sonuçları için ÖSYM tarafından belirlenen açıklama tarihi 23 Ağustos 2024 olarak duyuruldu. Adaylar, bu tarihte ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden sonuçlarını öğrenebilecekler. Sonuçlar, ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) aracılığıyla sorgulanabilecek. ÖSYM'nin internet sitesi ve AİS üzerinden yapılacak sorgulamalar, adayların sınav performansını ve puanlarını öğrenmelerini sağlayacak.

YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek? YKS Ek Tercih Sonuçları Son Dakika Açıklandı mı ne zaman açıklanacak? 2024 YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman ve Hangi Gün İlan Edilecek?

KPSS Sonuçları Nereden Sorgulanacak?

KPSS sonuçları, ÖSYM’nin AİS (Aday İşlemleri Sistemi) üzerinden sorgulanabilir. Adaylar, sonuçların açıklanmasının ardından ÖSYM’nin internet sitesine girerek AİS giriş bilgileriyle sonuçlarına erişebilecekler. Bu sistem üzerinden sınav sonuçlarının yanı sıra, yerleştirme puanları ve diğer detaylı bilgiler de görüntülenebilir.

Diğer KPSS Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

KPSS'nin diğer aşamaları için de takvim belirlendi. KPSS Ön Lisans sınavı 1 Eylül 2024 tarihinde yapılacakken, KPSS Ortaöğretim sınavı 15 Eylül 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Ayrıca, KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) ise 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak. Bu sınavlar da, ilgili tarihlerde, adaylar tarafından dikkatle takip edilecek.

Editör: Zeliha YAKUT