KPSS Lisans Sınav Giriş Belgesi Nereden Alınır? KPSS Sınav Yerleri Açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için geri sayım başladı. 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS Lisans sınavına katılacak adaylar için sınav giriş belgeleri bugün itibariyle erişime açıldı. Peki, KPSS Lisans sınav giriş belgesi nasıl alınır? Sınav yerleri nasıl öğrenilir?

Kpss 1

KPSS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

KPSS Lisans sınavına girecek adaylar, sınav giriş belgelerine ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden erişebilirler. Sisteme giriş yapmak için T.C. Kimlik Numarası veya YU Numarası ile şifre gerekmektedir. Sınav giriş belgesi, sınav tarihine kadar sisteme girilerek indirilebilir. Adaylar, sınav gününden önce sınav giriş belgesinin bir çıktısını alarak sınav merkezine götürmek zorundadır.

KPSS Sınav Giriş Belgesi İçin Tıklayınız

AİLE DESTEK ÖDEMESİNDE SON DURUM! Aile destek yardımı uzatılacak mı 2024? Aile destek ödemesi bitti mi, Temmuz ödemesi ne zaman? AİLE DESTEK ÖDEMESİNDE SON DURUM! Aile destek yardımı uzatılacak mı 2024? Aile destek ödemesi bitti mi, Temmuz ödemesi ne zaman?

1719296855 Memur Calisan Beyaz Y

KPSS Lisans Sınavı Ne Zaman?

2024-KPSS Lisans sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu 14 Temmuz 2024 tarihinde saat 10:15'te başlayacak. Aynı gün öğleden sonra ise Eğitim Bilimleri oturumu gerçekleştirilecek. Adayların sınav yerlerinde belirtilen saatten en az yarım saat önce hazır bulunmaları ve sınav kurallarına uygun şekilde sınav merkezine girmeleri gerekmektedir.

KPSS Lisans Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

KPSS Lisans (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) sınav sonuçları, ÖSYM tarafından 23 Ağustos 2024 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçları, ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile öğrenilebilecektir. Adaylar, sınav sonuçlarına itiraz süreci hakkında detaylı bilgiye ÖSYM’nin duyuruları aracılığıyla ulaşabilirler.

Sınav Giriş Belgelerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Adayların sınav giriş belgelerini kontrol etmeleri ve sınav yeri, saat ve oturum bilgilerini doğrulamaları önemlidir. Sınav günü kimlik belgesi ve sınav giriş belgesi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Ayrıca, sınav merkezlerinde dikkat edilmesi gereken kurallar ve yasaklar da sınav giriş belgelerinde belirtilmiştir.

Sınava girecek tüm adaylara başarılar dileriz. KPSS Lisans sınavına dair tüm güncel bilgilere ve sınav sonuçlarına ÖSYM’nin resmi kanallarından ulaşabilirsiniz.

Editör: Muhammed Fatih Kıvrım