Ramazan ayının son günlerinde Bayramın olmazsa olmaz lezzetlerinden, Un, şeker, yağ, tahin ve çeşitli baharatları karıştırarak hazırlanan bayram kömbesinin kokusu Osmaniye’ye yayılmaya başladı.

Bayram öncesinde kömbelerini kimi aileler kendi elleriyle hazırlarken, bazı aileler ise hazır olarak satın alıyorlar.

Kömbecilerde Bayram Mesaisi

Osmaniye’nin en eski esnaflarından olan,“Kömbeci Dede” olarak bilinen Bünyamin Türkmenoğlu, ekibiyle birlikte Bayram temposuna hazır olduklarını belirtti.

Osmaniye'de robot yarışması düzenlenecek Osmaniye'de robot yarışması düzenlenecek

Her Ramazan Bayramı öncesinde tatlı yorgunlukların olduğunu dile getiren Türkmenoğlu; “Her Ramazan Bayramı öncesinde işlerimiz yoğunlaşıyor. Ekibimle birlikte günler öncesinden hazırlıklara başlıyoruz. Un, şeker, yağ, tahin ve baharatlarımızı özenle seçiyor, karıştırıyor ve özel formülümüze göre kömbelerimizi hazırlıyoruz. Bayramın gelmesiyle birlikte sokaklarımız bayram kömbesi kokusuyla doluyor. Bazı aileler kendi kömbelerini hazırlarken, bizim gibi kömbe ustalarını tercih edenler de var elbette. Bizim için önemli olan herkesin bayramını tatlandırmak.Bayram mesaisi dediğimiz zaman ise işlerimiz daha da yoğunlaşıyor. Müşterilerimizin taleplerini karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Herkesin bayramında mutlu olması için elimizden geleni yapıyoruz. İşte bu yüzden her yıl aynı heyecanı yaşıyoruz” diye konuştu.

“Bayram Kömbesi Osmaniye’nin vazgeçilmez lezzetlerindendir”

Çok uzun yıllardır Köbeci Dede’den bayram öncesinde kömbelerini aldıklarını dile getiren Müşteri Zeynep Urgat ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Bayram kömbesi Osmaniye'nin vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Her yıl Ramazan Ayı içerisinde Kömbeci Dedenin yolunu tutarız. Benim için bayramın olmazsa olmazı, ailemle birlikte bayram günlerinde yediğimiz o enfes kömbeler. Kömbeci Dede ve ekibine her zaman teşekkür ederim, ellerine sağlık."