Mart ayında Koç Ailesi, Antalya'da hizmet veren ve toplamda 7 hastaneye sahip olan Anatolia Hospital'ın çoğunluk hisselerini satın aldı. İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde bulunan Koç Üniversitesi Hastanesi'nin yönetimini üstlenen Koç Ailesi, bu yatırımla sağlık sektöründeki varlığını güçlendirdi.

Hastanenin yüzde 80 hissesi için 82 milyon 776 bin 249 euro ödendiği belirtilirken, devir işlemlerinin tamamlandığı açıklandı.

Çiftçilere Mayıs tarımsal destek ödemesi ne zaman? Bakanlık açıkladı ödemeler yattı mı? Çiftçilere Mayıs tarımsal destek ödemesi ne zaman? Bakanlık açıkladı ödemeler yattı mı?

KOÇ HOLDİNG'İN ANTALYA'DAKİ YATIRIMI

Koç Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada, Anatolia Hospital'ın hisseleri için belirlenen alım bedelini ve ödeme detaylarını paylaştı. Alım bedelinin yüzde 95'inin peşin olarak ödendiği, kalan tutarın ise KMC'nin finansal tablolarındaki net borç ve işletme sermayesi tutarları üzerinden hesaplanacak düzeltme ile ödeneceği ifade edildi.

Ayrıca, Koç Holding ve Azınlık Hissedarlar arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalandığı ve bu sözleşme kapsamında tarafların paylarını belirli istisnai haller haricinde 31 Mart 2026 tarihine kadar satmama taahhüdü ile opsiyon hakkı verildiği açıklandı.