EGM Bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte? 2024-2025 Bekçilik başvuru tarihleri belli oldu mu, başvuru şartları neler? EGM Bekçi alımı ne zaman, hangi tarihte? 2024-2025 Bekçilik başvuru tarihleri belli oldu mu, başvuru şartları neler?

Kızılay, 2024 yılında yeni personel alımları için başvuruları kabul etmeye devam ediyor. Bu alımlar KPSS şartı aranmaksızın yapılacak olup, lise mezunu adaylar da başvuruda bulunabilecekler. İşte Kızılay'ın farklı birimlerinde açık olan pozisyonlar ve başvuru şartlarına dair detaylar:

Hangi pozisyonlar için alım yapılacak?

Kızılay, Türkiye genelinde çeşitli birimlerinde personel alımı gerçekleştirecek. Sağlık, yatırım, çadır ve tekstil, onarım, merkezi birim gibi farklı departmanlarda çeşitli pozisyonlar için ihtiyaç duyulmaktadır.

Hangi şehirlerde alımlar yapılacak?

İlanlara göre İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerin yanı sıra Türkiye genelinde çeşitli şehirlerde de personel alımları gerçekleştirilecektir.

Başvuru şartları nelerdir?

Alım yapılacak alanda eğitimini tamamlamış olmak,
Erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmamak veya askerlik görevini tamamlamış olmak,
Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacak olup olumlu sonuç almak,
Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,
Sağlık açısından görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu bulunmamak,
Sorumluluk sahibi, problem çözme yetkinliği olan,
Sonuç odaklı çalışabilen, yoğun iş temposuna ayak uydurabilen,
İlişkilerinde pozitif yaklaşım sergileyen.

Özel şartlar ve pozisyonlar için ek gereksinimler nelerdir?

Pozisyonlara göre özel şartlar da bulunmaktadır.Doktor Alımı: Tıp Fakültesi mezunu olmak, uzman veya pratisyen olmak, tam zamanlı çalışabilecek durumda olmak gibi.
Aile Bağlarının Yeniden Tesisi Uzmanı Alımı: Sosyoloji, Siyaset Bilimi gibi bölümlerden lisans mezunu olmak, sivil toplum deneyimi tercih sebebi sayılmaktadır.
Topluluk Katılımı Hesap Verebilirlik Uzmanı Alımı: İletişim, Sosyoloji gibi alanlardan lisans mezunu olmak, İngilizce bilgisi gibi özellikler aranmaktadır.

Editör: Havva Andırır