İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş kimdir, nereli kaç yaşında? Dursun Ataş İyi Parti'den neden istifa etti? İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş kimdir, nereli kaç yaşında? Dursun Ataş İyi Parti'den neden istifa etti?

Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Kilis Vali Yardımcılığı görevine atanan Hamza Özbilgi, Kilis'in Musabeyli ilçesindeki görevinden yeni görevine başlamıştır.

Hamza Özbilgi Kimdir?

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde doğan Hamza Özbilgi, eğitim hayatına memleketinde başlamış ve ilkokul, ortaokul ve lise öğrenimini burada tamamlamıştır. Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun olan Özbilgi, daha sonra Bilecik Üniversitesi'nde İktisat Anabilim Dalı'nda yüksek lisans yapmaktadır. Kısa bir süre Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde çalıştıktan sonra İçişleri Bakanlığı'nın düzenlediği Kaymakamlık sınavını kazanarak Mülki İdare Amirliği kariyerine adım atmıştır.

Mesleki Kariyeri ve Görevleri

Hamza Özbilgi, Erzurum'da il stajını, Nevşehir'de Mülkiye Müfettişi Cahit Çelik nezaretinde mülkiye teftiş stajını tamamlamıştır. Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde refiklik stajının ardından sırasıyla Erzurum-Pasinler, Rize-Pazar ve Sakarya-Karapürçek ilçelerinde Kaymakam Vekilliği görevlerinde bulunmuştur. Son olarak Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde görev yaptıktan sonra Cumhurbaşkanlığı'nın atama kararıyla Musabeyli ilçe Kaymakamı olarak atanmış ve 25 Ağustos 2022 tarihinde bu göreve başlamıştır.

Editör: Havva Andırır