Konya'da 19 yaşındaki kick boksçu Mehmet Ali Demirbağ, geçtiğimiz günlerde yaşanan trajik bir olay sonucu tutuklandı. Bu olay, hem spor camiasında hem de kamuoyunda büyük yankı buldu. Peki, Mehmet Ali Demirbağ kimdir ve neden tutuklandı?

Mehmet Ali Demirbağ Kimdir?

Mehmet Ali Demirbağ, genç yaşta kick boks sporuna yönelen ve bu alanda başarılar elde eden bir sporcudur. 2021 yılında Türkiye Açık Kick Boks Avrupa Kupası'nda Gençler Full Contact kategorisinde 57 kiloda üçüncülük elde ederek dikkat çekmiştir. Genç yaşına rağmen yetenekleriyle öne çıkan Demirbağ, sporculuğunun yanı sıra sosyal medya platformlarında da aktif olarak tanınan bir isim olmuştur.

Narin Güran Cinayetinden Yola Çıkan RTÜK Başkanı, Gündüz Kuşağı Programlarını Hangi Gerekçelerle Eleştiriyor ve Hangi Adımları Atacak? Narin Güran Cinayetinden Yola Çıkan RTÜK Başkanı, Gündüz Kuşağı Programlarını Hangi Gerekçelerle Eleştiriyor ve Hangi Adımları Atacak?

Olay Nedir ve Neden Tutuklandı?

Olay, 28 Ağustos 2024 tarihinde Konya'nın Karatay ilçesinde gerçekleşti. Mehmet Ali Demirbağ, trafikte kendisine yol vermeyen 72 yaşındaki Mustafa Işıkçeviren'in oğlu Fatih Işıkçeviren ile tartıştı. Tartışma esnasında araçtan inerek Fatih Işıkçeviren’e yumruk atan Demirbağ, olayın kontrolünü kaybederek, kavgayı ayırmak isteyen Mustafa Işıkçeviren’i de hedef aldı. Işıkçeviren yere düştü ve ciddi yaralanmalarla hastaneye kaldırıldı.

Olay sonrası sağlık ekipleri, Mustafa Işıkçeviren’in kafa travması ve beyin kanaması geçirdiğini tespit etti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, Demirbağ'ı aramak için çalışmalar başlattı. İki saat sonra olay yerinden kaçan Demirbağ, darp raporu alarak geri döndü ve gözaltına alındı. Ancak, ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Mustafa Işıkçeviren, 19 Eylül 2024 tarihinde hastanede yaşamını yitirdi. Bu gelişme üzerine Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı derinleştirdi ve Mehmet Ali Demirbağ, "kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklandı.

Editör: Havva Andırır