Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörlüğü’ne Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı atanmıştır. Peki, Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı kimdir? İşte detaylar.

KTÜ Rektörlüğü'ne Atanan Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı Kimdir?

Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, 21 Eylül 1965 tarihinde Trabzon’da doğmuştur. Eğitim hayatına Trabzon’da başlayan Çuvalcı, lise öğrenimini de bu şehirde tamamlamıştır. Teknik bilgi ve beceriler üzerine yoğunlaşan Çuvalcı, 1979-1982 yılları arasında Endüstri Meslek Lisesi’nde Elektrik Teknisyenliği eğitimi almıştır. Ardından, Karadeniz Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde lisans eğitimine başlayan Çuvalcı, 1986 yılında mezun olmuştur.

Akademik Kariyeri Nasıl Gelişmiştir?

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, akademik kariyerine KTÜ’de devam eden Prof. Dr. Çuvalcı, 1986-1989 yılları arasında Makine Mühendisliği alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Daha sonra, aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü’nde 1989-1996 yılları arasında doktora çalışmalarını yürütmüştür. Bu süreçte, 1988 yılında KTÜ Makine Bölümü Malzeme Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır.

Doğuş Üniversitesi rektörü olarak Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik kimdir? Doğuş Üniversitesi rektörü Ahmet Alkan Çelik nereli, kaç yaşında? Doğuş Üniversitesi rektörü olarak Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik kimdir? Doğuş Üniversitesi rektörü Ahmet Alkan Çelik nereli, kaç yaşında?

Çuvalcı, akademik kariyerinde hızla yükselerek 2004 yılında Yardımcı Doçent, 2012 yılında Doçent ve 2017 yılında ise Profesör unvanını almıştır. Metalürji ve Malzeme Mühendisliği alanında uzmanlaşan Çuvalcı, akademik ve mesleki kariyerine değerli katkılarda bulunmuştur.

Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde Hedefleri Neler Olacak?

Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KTÜ Rektörü olarak atanmasının ardından üniversitenin akademik ve idari yapısını güçlendirmeyi hedeflemektedir. Özellikle mühendislik ve teknoloji alanlarında yapılacak araştırmaların artırılması, öğrenci odaklı eğitim anlayışının geliştirilmesi ve üniversitenin ulusal ve uluslararası düzeydeki tanınırlığının artırılması amaçlanmaktadır.

Editör: Havva Andırır