Son günlerde, Türkiye’de çalışma saatleri ve mesai düzenlemelerine dair önemli gelişmeler yaşanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada çalışma süreleri, iş sağlığı ve güvenliği gibi konuların gündemlerinde olduğunu belirtti. Bakan Işıkhan, işyerlerinde uyumun güçlendirilmesine yönelik yapılan teftişlerin yanı sıra, işçi refahı, işsizlik ve istihdam gibi konulara da dikkat çekti. Bu açıklamalar, çalışma saatlerinde bir değişiklik olup olmayacağına dair soru işaretlerini artırdı.

Adalet Bakanlığı 400 İcra Müdürü ve Müdür Yardımcısı Alımı İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak? Başvuru Şartları ve Kimler Başvurabilir? Adalet Bakanlığı 400 İcra Müdürü ve Müdür Yardımcısı Alımı İçin Başvurular Ne Zaman Başlayacak? Başvuru Şartları ve Kimler Başvurabilir?

Kamu ve Özel Sektörde Mesai Saatleri Değişecek mi?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında yapılan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Koordinasyon Kurulu (YOİKK) toplantısında, uzaktan ve esnek çalışma modelleri gündeme geldi. Bu toplantıda, 2024-2026 Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde, uzaktan ve kısmi çalışma gibi esnek çalışma modellerine yönelik düzenlemeler yapılacağı belirtildi. Özellikle iş dünyasının ihtiyaçları ve iş-özel yaşam dengesi gözetilerek, yeni nesil esnek çalışma modellerinin mevzuat düzenlemeleriyle hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Editör: Havva Andırır