Aslı Hünel'le Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? 18 Eylül 2024 Çarşamba Gelinim Mutfakta puan durumu nedir? Aslı Hünel'le Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? 18 Eylül 2024 Çarşamba Gelinim Mutfakta puan durumu nedir?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen 2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları için adaylar uzun süredir bekleyiş içinde. DGS, ön lisans programlarından lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler için önemli bir sınavdır. Ancak, sınav sonuçları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olup, kesin tarih bilgisi de paylaşılmamıştır. Geçtiğimiz yıl benzer bir süreçte sonuçlar Eylül ayında açıklanmıştı ve bu yıl da benzer bir zaman diliminde açıklanması bekleniyor. Adaylar, sonuçlar açıklandığında ÖSYM’nin sonuç ekranı üzerinden TC Kimlik Numarası ve şifreleriyle sonuçlarını öğrenebilecektir.

2024 DGS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından adayların tercih işlemlerine başlamaları gerekecek. 2024 DGS tercihleri için tarih bilgisi henüz duyurulmadı. Geçen yıl DGS tercihleri 29 Eylül tarihinde alınmaya başlamıştı. Bu yıl da tercihlerin benzer tarihlerde başlaması bekleniyor. Adayların tercih tarihlerini ve sürecini ÖSYM’nin resmi duyuruları üzerinden takip etmeleri önerilir.

66C2Ebee763F277308Da3E77 (1)

DGS Yerleştirme Süreci Nasıl İşleyecek?

DGS yerleştirme işlemleri, adayların elde ettikleri puanlar, yaptıkları tercihlerin sıralamaları ve yükseköğretim programlarının kontenjanlarına göre yapılacaktır. Yerleştirme sırasında, aynı programı tercih eden adaylar arasında puan eşitliği söz konusu olduğunda, standart puanı yüksek olan adaya öncelik verilecektir. Eşitlik durumunda, adayın daha üst tercih yapması veya yaş faktörü de değerlendirmeye alınacaktır. Bu kriterler doğrultusunda bilgisayar destekli yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecektir.

Editör: Havva Andırır