Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evi yıkılan İsmet Çinçik, yerinde dönüşüm yapmak istediğini ancak yol problemi yaşadığını dile getirdi. Arsasının yanından yıllardır yol geçtiğini ifade eden Çinçik, "Madem bu yolun tapusu yok da neden asfalt dökülüyor, neden şarampol açılıyor, neden levha dikiliyor? Vatandaş ne yapabilir devletin yolunun tapusu yoksa" dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde evi yıkılan İsmet Çinçik, yerinde dönüşüm yapmak istediğini ancak yaşadığı yol problemi nedeniyle bu süreci gerçekleştiremediğini belirtti. Çinçik, evinin tapusunun oğlunun adına olduğunu ve vekaleten işlemleri yürüttüğünü dile getirdi. Osmaniye İl Özel İdaresi'ne başvurduğunda, evinin bulunduğu yolun tapusunun olmadığını öğrendiğini aktaran Çinçik, şunları söyledi:

"Özel İdare bana dedi ki; 'yolunun tapusu yok' dedi. O yüzden 'bir işlem yapamayız' dedi. Bana dedi ki, 'bunu çöz gel' dedi. Tapuya gittim daha sonra, tapuda bana dedi ki, 'mahkemeye vereceksin, mahkeme karar çıkaracak, bu yolu tapulandıracağız.'"

Çinçik, yaşadığı sorunun çözülmemesi nedeniyle evini yaptıramadığını ve mağdur durumda olduğunu ifade etti. Ayrıca, yolun 60 yıllık bir yol olduğunu ve devletin bu yolu neden bakım yaptığını, neden elektrik direği diktiğini sorguladı.

Osmaniye’nin meşhur, bilinen yemeği nedir, Osmaniye’de hangi hediyelik alınır? Osmaniye’nin meşhur, bilinen yemeği nedir, Osmaniye’de hangi hediyelik alınır?

Şu an yetkililerden yardım beklediğini belirten İsmet Çinçik, durumunun çözülmesi için gerekli adımların atılmasını istedi.