Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları doğrultusunda yaş haddinden emekli olan Orgeneral Arif Çetin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunmuş bir askerdir. Emekliliği sonrası Jandarma Genel Komutanlığı görevine Ali Çardakçı'nın atandığı Arif Çetin’in hayatı ve kariyeri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor.

Arif Çetin Kimdir ve Kaç Yaşındadır?

Orgeneral Arif Çetin, 1959 yılında Ankara’nın Kalecik ilçesinde doğmuştur. 1980 yılında Kara Harp Okulu’ndan teğmen rütbesiyle mezun olduktan sonra, 1981 yılında Piyade Okulu’nu da tamamlamıştır. Askerî eğitim ve görev hayatı boyunca, çeşitli rütbe ve pozisyonlarda bulunmuş, birçok önemli görevde yer almıştır.

Arif Çetin Hangi Görevlerde Bulundu?

Arif Çetin, askerî kariyerinde birçok önemli görev üstlenmiştir. 1981-1989 yılları arasında çeşitli birliklerde Takım, Bölük ve İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. 1991 yılında Kara Harp Akademisi'nden Kurmay Yüzbaşı rütbesiyle mezun olduktan sonra, Diyarbakır Jandarma Asayiş Komutanlığı’nda Harekât ve Asayiş Şube Müdürlüğü Plan Subaylığı gibi çeşitli görevlerde yer almıştır.

1995-1998 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı'nda Genel Plan Prensipler ve Koordinasyon Başkanlığı İç Güvenlik Araştırma ve Değerlendirme Şube Müdürlüğü gibi kritik pozisyonlarda görev yapmıştır. 2000-2002 yılları arasında Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Kurmay Başkanlığı, 2002-2004 yılları arasında Bursa İl Jandarma Komutanlığı, 2004-2005 yılları arasında Jandarma Genel Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Plan ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı gibi önemli görevlerde bulunmuştur.

2007 yılında Tuğgeneral rütbesine terfi eden Çetin, Şırnak 22’nci Taktik Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı ve Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında Tümgeneral rütbesine terfi ederek İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 2016 yılında Korgeneral rütbesine terfi eden Çetin, Jandarma Asayiş Komutanlığı görevini yürütmüştür.

2017 yılında Orgeneralliğe terfi eden Arif Çetin, Jandarma Genel Komutanlığı görevine atanmıştır. Emekli olmadan önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nde birçok kritik görevde bulunmuş, üstün hizmetleri ile tanınmıştır.

Kişisel Bilgiler

Arif Çetin, evli olup iki çocuk babasıdır ve İngilizce bilmektedir. Emekliliği sonrası Jandarma Genel Komutanlığına Ali Çardakçı atanmıştır.

Manisa Valiliğine atanan Vahdettin Özkan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Vahdettin Özkan nerelerde görev yaptı? Manisa Valiliğine atanan Vahdettin Özkan kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Vahdettin Özkan nerelerde görev yaptı?


 

Editör: Havva Andırır