İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi emeklilere yönelik yeni bir destek programını hayata geçirdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın kampanya dönemindeki vaatleri arasında yer alan bu proje, emekli yurttaşlara çeşitli destekler sunuyor. Başkan Tugay, "İhtiyaç sahibi emeklilerimizin yanındayız" diyerek projenin önemini vurguladı.

L Y0Uo Tv Bg0 K0 Aq Bzb Y P7A Q

Anne Kartı'ndan Emekli Dayanışma Kartı'na

Anne Kartı uygulaması ile 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere 60 kontörlük ücretsiz toplu ulaşım hakkı tanıyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Emekli Dayanışma Kartı ile ihtiyaç sahibi emeklilere destek veriyor. Bu uygulama ile emekliler, su kullanımının ilk 4 metreküpünden ücretsiz yararlanacak, ayrıca market ve kira desteği de alacaklar.

3 Bin 398 Emekli Belirlendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü ekipleri, bizvariz.izmir.bel.tr üzerinden yapılan başvuruları inceleyerek 3 bin 398 ihtiyaç sahibi emekli vatandaşı belirledi. Destekten faydalanacak emekliler İZSU Genel Müdürlüğü’ne bildirildi ve Emekli Dayanışma Kartları vatandaşlara ulaştırılmaya başlandı.

İlk Destek Su Faturalarına

Uygulama kapsamında ilk olarak su faturası desteği faaliyete geçti. Emekli vatandaşlar, mayıs ayı faturalarına istinaden haziran ayında su kullanımının ilk 4 metreküpü için ödeme alacaklar. Bu kapsamda İZSU Genel Müdürlüğü, 0-10 metreküp arası suyun birim fiyatını 33,13 TL olarak belirledi. Böylece 4 metreküp suyun bedeli 132,52 TL olarak hesaplandı.

Akdeniz Meyve Sineği Adana’da Tehlike Saçıyor: Uzmanlar Önlem Alınmasını Öneriyor Akdeniz Meyve Sineği Adana’da Tehlike Saçıyor: Uzmanlar Önlem Alınmasını Öneriyor

450 Bin TL'lik Destek

Emekli Dayanışma Kartı uygulamasıyla ilk etapta 3 bin 398 kişiye aylık toplam 450 bin TL nakdi destek sağlanacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden sosyal yardım almaya uygun görülen yurttaşlar bu destekten faydalanabilecek. Hem annelere ulaşım hem de emeklilere destek için kurum tarafından belirlenen kişilere bilgilendirme mesajları gönderilecek.

Editör: Mehmet Çetil