Pandemi sonrasında kalifiye eleman bulmakta zorlanan İsviçre, yurt dışından işçi alımı yapmaya başladı. Birçok sektörde çalışan arayan İsviçre, yüksek maaş imkanıyla dikkat çekiyor. Özellikle otelcilik, turizm, teknisyenlik, sağlık, mühendislik ve bilgisayar uzmanlığı gibi alanlarda büyük bir işçi alımı yapılacak. İşte detaylar...

TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Toplantısı Hangi Tarihte Yapılacak? Eylül Ayı İçin Faiz Beklentileri ve Olası Sonuçlar Ne Olacak? TCMB Eylül 2024 Faiz Kararı Toplantısı Hangi Tarihte Yapılacak? Eylül Ayı İçin Faiz Beklentileri ve Olası Sonuçlar Ne Olacak?

103 Bin TL Maaşla İşçi Alımı

Yurt Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre, İsviçre’de 85 bin vasıflı ve vasıfsız işçi aranıyor. Verilecek maaşlar ise 103 bin TL’den başlayarak 202 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Başvuru yapacak kişilerden belirli şartlar isteniyor. İşte o şartlar:

  • Dil Bilgisi: Belirli bir seviyede dil bilgisi.
  • Maddi Yeterlilik: İsviçre’de devlet yardımı ya da sosyal yardım almadan geçinebileceğinizi kanıtlamak.
  • Konut Bulma: İkamet edilebilecek bir ev bulunması.

İsviçre'de Maaşlar Ne Kadar?

Dünyanın en zengin ülkelerinden biri olan İsviçre, saatlik asgari ücret olarak 23 İsviçre Frangı (yaklaşık 596 TL) veriyor. Aylık maaşlar ise 4 bin İsviçre Frangı’ndan (yaklaşık 103 bin TL) başlayarak, 202 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Bu maaş aralığı, İsviçre'yi yüksek maaşlı iş arayanlar için cazip bir seçenek haline getiriyor.

Başvuru Süreci ve Detaylar

İsviçre’de işçi olarak çalışmak isteyenlerin, belirli bir seviyede dil bilgisine sahip olmaları, maddi olarak kendi kendine yeterli olduklarını kanıtlamaları ve konaklayabilecek bir yer bulmaları gerekiyor. Yıl sonuna kadar ihtiyaç duyulan işçi sayısına ulaşılana kadar alımlar devam edecek.

Editör: Zeliha YAKUT