İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in akademik geçmişi ve kariyerine dair detaylar merak ediliyor. İşte, Prof. Dr. Özdemir'in eğitim ve profesyonel hayatına dair kapsamlı bilgiler.

Eğitim ve Akademik Geçmişi

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, 1971 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans eğitimini 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü'nde tamamlamıştır. Yüksek lisans (1995) ve doktora (2004) eğitimini aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı'nda gerçekleştirmiştir.

Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı? Konya Valiliğine atanan İbrahim Akın kimdir? Vali İbrahim Akın aslen nereli, kaç yaşında ve nerelerde görev yaptı?

Akademik Kariyer

1993 yılında Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde akademik kariyerine başlayan Özdemir, 1996 yılında İstanbul Üniversitesi'ne geçiş yapmıştır. Burada çeşitli akademik görevlerde bulunmuş ve 2005 yılında Sosyal Politika Bilim Dalı'nda doçent unvanını kazanmıştır. 2010 yılında ise Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı Profesörü olarak atanmıştır.

Uluslararası Deneyim

Prof. Dr. Özdemir, uluslararası akademik deneyimlere de sahiptir. 1997-1999 yılları arasında Cornell Üniversitesi ve 2009-2010 yılları arasında Syracuse Üniversitesi'nde misafir araştırmacı ve öğretim üyesi olarak görev yapmış, bu süreçte birçok önemli araştırma gerçekleştirmiştir.

Yönetim Görevleri

Yönetim alanında da deneyimli olan Özdemir, Ocak 2013 - Eylül 2015 tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü görevini yürütmüştür. Ayrıca Avrupa Birliği Anabilim Dalı Başkanlığı ve Endüstri İlişkileri Anabilim Dalı Başkanlığı gibi önemli idari görevlerde bulunmuştur. 8 Eylül 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmış, 4 Aralık 2023 tarihinde bu görevinden ayrılmıştır. Ardından İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde öğretim üyeliği ve dekan vekilliği görevine geri dönmüş, Rektör Danışmanı olarak da hizmet vermiştir.

Akademik Çalışmaları ve Araştırma Alanları

Prof. Dr. Özdemir, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda “Resmi Arabuluculuk” görevini sürdürmektedir. Ayrıca Türk Endüstri İlişkileri Derneği (TEİD), İstanbul İktisatçılar Derneği (İKDER) gibi sivil toplum kuruluşlarında aktif roller üstlenmiştir. Sosyal Politika, Endüstri İlişkileri, Küreselleşme ve Çalışma Ekonomisi alanlarında geniş bir yelpazede çalışmalar yapmış olup, "Sosyal Konut ve Barınma Yardımı Araştırması" (2013), "Küreselleşme Sürecinde Rekabet Gücünün Artırılması ve Türkiye’de KOBİ’ler" (2009) gibi önemli akademik yayınlara imza atmıştır.

Prof. Dr. Süleyman Özdemir, evli ve üç çocuk babasıdır, ayrıca iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Editör: Havva Andırır