Ünlü Şarkıcı Justin Bieber Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Kiminle Evli? Justin Bieber'in Hayatı ve Müzik Kariyeri Ünlü Şarkıcı Justin Bieber Kimdir, Nereli, Kaç Yaşında, Kiminle Evli? Justin Bieber'in Hayatı ve Müzik Kariyeri

Metin Alper, Türk polis teşkilatının deneyimli isimlerinden biri olarak uzun yıllar boyunca çeşitli görevlerde bulunmuş bir emniyet müdürüdür.

Metin Alper Kimdir? Kariyerine İlk Nasıl Başladı?

Kariyerine Ankara Polis Koleji'nde başlayan Alper, Polis Akademisi'nde eğitim aldıktan sonra 1992 yılında Komiser Yardımcısı olarak mezun olmuş ve ardından Özel Harekat Şube Müdürlüğü gibi önemli görevler üstlenmiştir.

Metin Alper, polislik kariyerine başladıktan sonra Özel Harekat birimlerinde çeşitli görevler almıştır. 1995 yılında askerlik hizmetini Tuzla Piyade Okulu'nda tamamlamış ve 1996 yılında Teğmen rütbesi ile terhis olmuştur. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Osmaniye Emniyet Müdürlüğü'nde de görev yapmıştır.

Uluslararası Görevler ve Başarıları Nelerdir?

Metin Alper'in kariyerinde uluslararası alanda da önemli görevleri bulunmaktadır. 1999 yılında Misyon Koruma Sınavı'nı kazanarak Bişkek Büyükelçiliği'nde Ataşe olarak görev almış, ardından Birleşmiş Milletler bünyesinde Doğu Timor misyonunda yer almıştır. Afganistan Kabil'de NATO- ISAF misyonunda görev yapmış ve NATO Komutanı Orgeneral Joseph Dunford'un Polis Danışmanlığı görevini üstlenmiştir.

İstanbul ve Sonrası

2013 yılında İstanbul'da Önleyici Hizmetler ve Güven Timlerinden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayan Alper, İstanbul'da çeşitli şube müdürlüklerinde ve ilçe emniyet müdürlüğünde görev yapmıştır. 2016 yılında ise Adıyaman İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanmıştır.

Özel Hayatı ve Dil Bilgisi Yetkinlikleri

Metin Alper, Kezban Alper ile evlidir ve Saniye Şeyma, Ahmet Bahadır ve Zeynep Zülal adlarında üç çocuğu vardır. Rusça ve İngilizce dillerinde iyi derecede bilgiye sahiptir.

Editör: Havva Andırır