Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, bu hafta piyasalarda dolar, euro, altın ve borsa gibi varlıkların nasıl bir seyir izleyeceğini değerlendirdi. Ancak, değerlendirmesinin yatırım tavsiyesi olmadığını vurgulayan Memiş, özellikle Fed'in Eylül ayında faiz indirimi yapma ihtimalinin yüksek olması ve Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların piyasalar üzerindeki etkilerini belirtti.

FED'İN AÇIKLAMALARI VE ENFLASYON VERİLERİ TAKİP EDİLECEK

Memiş, küresel piyasalarda bu hafta ABD’de açıklanacak enflasyon verileri ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarını takip edileceğini belirtti. Her iki gelişmenin de dolar, euro ve emtia fiyatlarında yeni fiyatlamalara neden olabileceğini ifade etti. Fed’in Eylül’de faiz indirimine gitme ihtimalinin yüzde 61 olarak fiyatlandığını söyleyen Memiş, Powell’ın Salı günü yapacağı açıklamaların da önemli olduğunu vurguladı.

PİYASALARDAKİ BEKLENTİLER VE TAHMİNLER

Memiş'in değerlendirmelerine göre, Bist100 endeksi 9 bin 800-10.500 aralığındaki dalgalanmasını sürdürecek. Dolar/TL kuru ise 31,80-32,80 aralığında oyalanmaya devam edecek. EUR/USD paritesi için herhangi bir tahminde bulunmadan, ons altının negatif yönde hareket etmesini beklediğini söyledi. Gram altın yatırımcısının ons altını takip etmesi gerektiğini belirtti.

ALTIN, GÜMÜŞ, BİTCOİN VE DOLAR ENDEKSİ İÇİN TAHMİNLER

Ons gümüş için 27,20-28,50 dolar aralığını takip edeceğini belirten Memiş, düşüşlerin kalıcı olmayabileceğini ifade etti. Bitcoin için ise 57 bin, 63 bin dolar aralığını takip edeceğini ve dolar endeksi için 104,50-105,50 aralığını izleyeceğini söyledi. Bu hafta dolar karşısındaki varlıkların negatif, doların ise pozitif olmasını beklediğini belirtti.